Louis Latour, Meursault 2020 (v/6stk)

Text-book klassisk Meursault fra Louis Latours over 30 år gamle vinstokke i hjertet af Meursault, hvor en jordbund af kridt og mergel er en fantastisk kombination til de veltrivende Chardonnay-druers på disse egne tidlige modning. Her er således altid godt med intensitet og fedme fra frugten, og denne Meursault er derfor både gæret og lagret ca. 10 måneder i medium-toastede egetræsfade (15% nye), hvor den har gennemgået malolaktisk gæring inden aftapningen i august 2017. Fra glasset kommer en overdådig aroma med nuancer af smør, vanilje, hasselnød, citrusfrugt og gule blomster. Smagen kombinerer Meursaults klassiske fede frugt med en knivskarp frugtsyre og en blød mineralsk præget eftersmag, der gør helhedsoplevelsen balanceret og fuldkommen. Vi anbefaler servering ved 11-13 grader, gerne i selskab med f. eks. grillet hummer, stegt fisk, lyst kød eller faste oste som comté og beaufort. Vinen vil udvikle yderligere kompleksitet de næste 10 år.

858,-625 kr

Andre kiggede også på

Louis Latour, Ardeche Chardonnay 2020 (v/6stk)

Louis Latour købte i 1979 en mindre ejendom nede i Ardèche ved siden af det nordlig Rhône og har siden produceret nogle af områdets bedste vine. Denne vin er således lavet på 100% Chardonnay fra i gennemsnit 25 år gamle vinstokke i Coteaux de l'Ardèche - et område, der lige som Bourgogne lidt længere nordpå er rigt på kalksten og derfor ideelt til denne drue. I vinhuset er vinen gæret og lagret i ståltanke med 100% malolaktisk gæring. Dermed følger en frisk aroma med nuancer af æbler, citrus, kalk og blomster. Smagen er elegant og med klassiske Chardonnay-nuancer som æble, melon og fersken men med et lidt blødere og rundere udtryk end i Bourgogne. Dog er der stadig friskhed og rig frugt i kraft af lagringsmetoden.Louis Latour Ardèche er oplagt til f.eks. aperitif, charcuteri og fisk. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.Vinen er ratet som BEST BUY tre år i træk af Parker/The Wine Advocate!

Louis Latour, Meursault 2020 (v/6stk)

Text-book klassisk Meursault fra Louis Latours over 30 år gamle vinstokke i hjertet af Meursault, hvor en jordbund af kridt og mergel er en fantastisk kombination til de veltrivende Chardonnay-druers på disse egne tidlige modning. Her er således altid godt med intensitet og fedme fra frugten, og denne Meursault er derfor både gæret og lagret ca. 10 måneder i medium-toastede egetræsfade (15% nye), hvor den har gennemgået malolaktisk gæring inden aftapningen i august 2017.Fra glasset kommer en overdådig aroma med nuancer af smør, vanilje, hasselnød, citrusfrugt og gule blomster. Smagen kombinerer Meursaults klassiske fede frugt med en knivskarp frugtsyre og en blød mineralsk præget eftersmag, der gør helhedsoplevelsen balanceret og fuldkommen.Vi anbefaler servering ved 11-13 grader, gerne i selskab med f.eks. grillet hummer, stegt fisk, lyst kød eller faste oste som comté og beaufort. Vinen vil udvikle yderligere kompleksitet de næste 10 år.

Louis Jadot, Chablis Cellier du Valvan 2021 (v/6stk)

Jadot Jaqcues Lardière holder selv meget af Chablis, og det er man ikke i tvivl om, når man smager hans vine fra området. Heller ikke hvorfor! Jadots Chablis afspejler det kølige klima og kimmeridge kalkjordene giver den helt unikke, slanke, ranke, mineralske og på en gang ”strenge” og rige stil. Umiskendeligt anderledes end stor Chardonnay fra Côte d’Or! Perfekt til østers, skaldyr eller frisk gedeost.

Louis Latour, Bourgogne Rouge Cuvée Latour 2021 (v/6stk)

Latours Bourgogne Cuvee Latour er lavet af 100% håndplukket Pinot Noir fra minimum 30 år gamle vinstokke, der vokser i Santenay og Auxey-Duresses i det sydlige Côte-d'Or. Druemosten er gæret i åbne cementkar og vinen derpå lagret i ståltanke indtil frigivelsen ca. 12 måneder senere.Aromaen er domineret af bl.a. kirsebær, hindbær, lakrids, svampe og sort te. Smagen er rank, saftig og præget af Bourgognes klassiske let jordede karaktér, også i den behagelige og velafstemte eftersmag, der straks kalder på en tår mere.Louis Latours Bourgogne Rouge er en helt igennem klassisk vin til stegt eller grillet fjerkræ, lyst kød og gerne retter med svampe. Vi anbefaler servering ved 13-15 grader.