Louis Latour, Corton-Charlemagne Grand Cru 2018 (v/6stk)

Utvivlsomt Louis Latours fornemste visitkort!Efter vinlusen/phylloxeraens hærgen i Europa for over 100 år siden hev Louis Latour alt Aligoté og Pinot Noir op fra 'Grand Cru Corton-Charlemagne' og plantede i stedet Chardonnay. Dermed var de med til at skabe en af Bourgognes mest prestigiøse vine, og med ejerskab på over 11 hektar er Latour-familien i dag den største ejer af den måske største grand cru-mark af dem alle; Corton-Charlemagne. I marken er alt høstet i hånden ved perfekt modenhed, og den nypressede druemost er i kælderen gæret i store egetræsfade med fuld malolaktisk gæring. Dernæst er der fulgt 8-10 måneder i 100% nye egetræsfade med medium toast. Aromaen er intens, overvældende og forførende med noter af bl. nybagt æbletærte, citrus, mandarin og anis samt fornemt doserede ristede og krydrede elementer fra fadet. Samtidig er smagen pakket med fed, moden frugt og en blød og cremet krop, det hele mødt af en let bitterhed fra fadet samt en mineralsk, livlig og charmerende tekstur og eftersmag, der efterlader et storladent, potent og dog til perfektion afstemt helhedsindyryk, der er yderst vanskeligt at overgå. Dette er en helt igennem overdådig vin og et vældigt match til en lang række anretninger på tallerkenen, især i den mere fiskede og lysere kød-ende, hvor kun fantasien sætter grænser.

2398,-1875 kr

Andre kiggede også på

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Corton Grand Cru Blanc 2019

Gauffroys Corton Grand Cru Blanc kan være en smule lukket i ungdommen, men udvikler sig hurtig meget frugtig og eksotisk vin. Corton Grand Cru har med stor kompleksitet og mange forskellige aromaer og nuancer af pære, appelsinskal, citrus og samtidig de klassiske smørnoter fra fadet som klassisk stor Bourgogne. Sprød og kompleks i smagen med flot mineralitet og renhed. Stor vin, raffineret og på sigt utroligt velbalanceret

François Parent, Corton Charlemagne 2015

Grand Cru på virkeligt højt niveau fra Francois Parent - masser af dybde og lag i en elegant hvidvin, der viser, hvorfor Bourgogne er moderlandet for Chardonnay. Det er ren elegance, som det er nemt at blive afhængig af.Server ved 10-12°C Drik den til Skaldyr som fx hummer, krabbe, fjerkræ, kalvekød og endda de krævende blå oste.

Louis Latour, Ardeche Chardonnay 2020 (v/6stk)

Louis Latour købte i 1979 en mindre ejendom nede i Ardèche ved siden af det nordlig Rhône og har siden produceret nogle af områdets bedste vine. Denne vin er således lavet på 100% Chardonnay fra i gennemsnit 25 år gamle vinstokke i Coteaux de l'Ardèche - et område, der lige som Bourgogne lidt længere nordpå er rigt på kalksten og derfor ideelt til denne drue. I vinhuset er vinen gæret og lagret i ståltanke med 100% malolaktisk gæring. Dermed følger en frisk aroma med nuancer af æbler, citrus, kalk og blomster. Smagen er elegant og med klassiske Chardonnay-nuancer som æble, melon og fersken men med et lidt blødere og rundere udtryk end i Bourgogne. Dog er der stadig friskhed og rig frugt i kraft af lagringsmetoden.Louis Latour Ardèche er oplagt til f.eks. aperitif, charcuteri og fisk. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.Vinen er ratet som BEST BUY tre år i træk af Parker/The Wine Advocate!

Sileni, Sauvignon Blanc Straits Grand Reserve, Marlborough 2021 (v/6stk)

Rig aroma, fyldig, men sprød og lækker. Mere rank og fokuseret end den almindelige Sauvignon, med lille, diskret fadpræg.”The Straits” laves af druer udvalgt fra vingårdens bedste marker i Wairau, Waihopai og Awatere, hjertet af Marlborough. Udbyttet holdes under normalen -40-50 hl/hk, hvor 90 er normen i regionen! Et køligt klima og sen høst giver “the Straits” noget ekstra -en dybde i smagen, som skiller den ud. I reglen gærer lidt Semillon sammen Sauvignon, og en lille del af høsten gærer i egefade.