Lilleø, Arwen (v/6stk)

En spændende vin på Riesling, Solaris, Pinot Gris og Sauvignon Blanc. De anvendte druer til vinen varierer fra år til år afhængig af høstudbyttet. Solaris er en moderne krydsning fremavlet i Tyskland og velegnet til dyrkning i køligt og fugtigt klima, da den modner tidlig og er særdeles modstandsdygtig over for svampesygdomme. Solaris er således den vigtigste hvidvinssort i Danmark. Vinene har moderat syre, er frugtige og duftende, og den er her blended med demere international kendte druer Riesling, Pinot Gris og Sauvignon Blanc, der alle trives godt i køligere områder. Vingården Lilleø er et ambitiøest projekt af en gruppe passionerede mad- og vinentusiater med Claus Meyer, Anders Selmer og René Redzepl i spidsen. Med inspiration og vejledning fra den ikoniske tyske vinmager Martin Steinmann var målet og ambitionen fra starten at skabe den bedste hvidvin i Norden. De første vinmarker blev etableret på øen Lilleø i 2006.

275,-211 kr

Andre kiggede også på

Lilleø, Arwen (v/6stk)

En spændende vin på Riesling, Solaris, Pinot Gris og Sauvignon Blanc. De anvendte druer til vinen varierer fra år til år afhængig af høstudbyttet. Solaris er en moderne krydsning fremavlet i Tyskland og velegnet til dyrkning i køligt og fugtigt klima, da den modner tidlig og er særdeles modstandsdygtig over for svampesygdomme. Solaris er således den vigtigste hvidvinssort i Danmark. Vinene har moderat syre, er frugtige og duftende, og den er her blended med demere international kendte druer Riesling, Pinot Gris og Sauvignon Blanc, der alle trives godt i køligere områder.Vingården Lilleø er et ambitiøest projekt af en gruppe passionerede mad- og vinentusiater med Claus Meyer, Anders Selmer og René Redzepl i spidsen. Med inspiration og vejledning fra den ikoniske tyske vinmager Martin Steinmann var målet og ambitionen fra starten at skabe den bedste hvidvin i Norden. De første vinmarker blev etableret på øen Lilleø i 2006.

Lilleø, Pinot Gris (v/6stk)

Pinot gris med en ren, let og syrefrisk smag, rund og med modent pæresmag.Vingården Lilleø er et ambitiøest projekt af en gruppe passionerede mad- og vinentusiater med Claus Meyer, Anders Selmer og René Redzepl i spidsen. Med inspiration og vejledning fra den ikoniske tyske vinmager Martin Steinmann var målet og ambitionen fra starten at skabe den bedste hvidvin i Norden. De første vinmarker blev etableret på øen Lilleø i 2006.

Lilleø, Den grønne (v/6stk)

En spændende kombination af Tysk friskhed krydret med østrigske pebertoner. Det er den tyske Grüner Silvaner blendet med den østrigske Grüner Veltliner. Sammen giver de en ren, let og syrefrisk smag med et let krydret touch – særdeles vellavet Lilleø.God alene eller til lette retter med fisk og skalddyr.Grüner Silvaner er en tysk hvidvinsdrue, der kan give lette, neutrale vine med moderat syre og en mild frugt. Vinene er saftige, forfriskende og elegante, ofte med en let smag af græs eller hø. Sorten modner sent og er modtagelig for diverse sygdomme, hvilket gør den vanskelig at dyrke især i Danmark.Grüner Veltliner er Østrigs nationaldrue. Smagen er klassisk i retning af grøn peber. Men den kan findes i mange stilarter. Fra lette friske vine, der skal drikkes unge, til modne fyldige vine med masser af tørrede frugter og honning i smagen.Lilleø vin er et ambitiøst projekt grundlagt af de passionerede mad og vinentusiaster Claus Meyer, Anders Selmer og René Redzepi, men i dag er det ejet af Claus Meyer og familien Saunte. Med inspiration og vejledning fra den ikoniske tyske vinmager Martin Steinmann var målet og ambitionen fra starten at skabe den bedste hvidvin i Norden. De første vinmarker blev etableret på øen Lilleø i 2006.Øen ligger i Smålandsfarvandet, og man kommer dertil ved at tage en færge fra Bandholm på Lolland til Askø. Herfra kører man af en digevej til Lilleø.Kombinationen af ekstrem varme på Lilleøs sydvendte skråninger og havets beskyttende effekt på planterne mod forårsnattefrost lå til grund for en modig beslutning om at supplere Solaris med druesorter som Riesling, Silvaner, Sauvignon Blanc og Pinot Gris, der ellers traditionelt kun anvendes noget sydligere i Europa. De ædle druesorter når ikke alle samme høje sukkerprocent som Solaris, men druerne leverer meget intense aromaer til Arwen, R2 og Elvira – med et resultat der bliver bedre år for år.Vejret har stor indflydelse på, hvilke druesorter der modnes tilstrækkeligt til at kunne producere vin et givent år. Vintyperne, der fremstilles, varierer dermed år for år.Claus Meyer og familien Saunte, som har stor kærlighed til øen og mange års erfaring indenfor landbrug herunder frugtavl, driver i dag Lilleø Vin og de nu aldrende vinplantager. Her 15 år efter den spæde begyndelse står vinstokkene nu smukt og veletableret på øens i alt 2,5 hektar vinplantager, alle med udsigt til Smålandshavet - visse steder går rækkerne hele vejen på tværs af øen fra Syd- til Nordkysten. I dag står vinstokkene sunde og stærke side om side med de gamle frugttræer, omkranset af lange rækker af poppel-træer, der også danner et naturligtværn mod vind og vejr og er med til at give, efter danske forhold, optimale vækstbetingelser.Lilleø vin er siden 2015 blevet presset og vinificeret i Danmark.

Spiegelau Authentis Hvidvin Lille 4 stk - Glas

Der findes 2 hvidvinsglas i Authentis serien fra Spiegelau - et lille og et normalt hvidvinsglas. Dette lille hvidvins glas er et elegant og flot glas, som anbefales til friske og sprøde hvidvine, som Riesling og Sauvignon Blanc.360 ml/200 mm