Leo Steen Wines, Saini Chenin Blanc 2018

Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 38 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer fra den udtørrede flod i et område, som er påvirket af kølige vinde fra Sonoma Coast. Begge forhold er perfekte for produktion af hvidvine og især Chenin Blanc, som her får en ganske særlig sprødhed og charme. Efter en skånsom masning gennemgår druerne en kort skindmaceration inden presning. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær. Derefter bliver 90% af vinen overført på neutrale fade af fransk egetræ, og 10% på æggeformede cementtanke. Modningen varer i 5 måneder on fine lees (med bundfald) for begge vine. Chenin Blanc Saini Vineyards, Dry Creek Valley fra Leo Steen har en blank, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man toner af citrusfrugter, jasmin, akacieblomst, kamille og timian. Smagen er sprød og tør med en god frugtkarakter og samtidig en god struktur. Den slutter med karakterer af vilde blomster. Server den til pasta- eller risottoretter med skaldyr eller fisk, til salat eller til asiatiskprægede fjerkræsretter i hvide saucer.

199,-169 kr

Andre kiggede også på

Leo Steen Wines, Saini Chenin Blanc 2018

Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 38 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer fra den udtørrede flod i et område, som er påvirket af kølige vinde fra Sonoma Coast. Begge forhold er perfekte for produktion af hvidvine og især Chenin Blanc, som her får en ganske særlig sprødhed og charme.Efter en skånsom masning gennemgår druerne en kort skindmaceration inden presning. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær. Derefter bliver 90% af vinen overført på neutrale fade af fransk egetræ, og 10% på æggeformede cementtanke. Modningen varer i 5 måneder on fine lees (med bundfald) for begge vine.Chenin Blanc Saini Vineyards, Dry Creek Valley fra Leo Steen har en blank, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man toner af citrusfrugter, jasmin, akacieblomst, kamille og timian. Smagen er sprød og tør med en god frugtkarakter og samtidig en god struktur. Den slutter med karakterer af vilde blomster.Server den til pasta- eller risottoretter med skaldyr eller fisk, til salat eller til asiatiskprægede fjerkræsretter i hvide saucer.

Glover Family Wines, Zephyr Sauvignon Blanc Organic 2020

Det er ikke for ingenting, at Marlborough er hjemsted for New Zealands bedste Sauvingon Blanc og hos Glover fornemmer man hvorfor. Det er vin der er pakket med aromatiske elementer: urter, tropisk frugt, nyslået græs og hvide blomster. Som at træde ud i haven på en klar, sprød forårsdag. Det er velsmagende og tørstslukkende hvidvin - og helt klassisk newzealandsk. 2020 var første årgang, hvor Gloverfamiliens bedste vine er økologiske - og samtidigt den bedste årgang de har lavet af vinen, som med hele 95 point fra Decanter slog kendte vine som Dog Point og Cloudy Bay. Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til hvid fisk med urtetopping.

Radford Dale, Radford Dale Chenin Blanc Renaissance 2019

Fra et enkelt plot med ældgamle chenin blanc-stokke laver Radford Dale en moderne og intens hvidvin af den klassiske, ædle drue, som har fået noget af en renæssance i Sydafrika - som også navnet antyder. De gamle stokkes lave udbytter og den granitholdige undergrund her i forbjegene i Stellenbosch give en koncentreret og dyb hvidivin, som er pakket med intens frugt, friskhed og finesse, som kombinerer moden citrusfrugt og en svag undertone af saltvand der gør vinene endnu mere saftig. Med gæring og efterfølgende lagring på træfade med gærresterne får vinen endnu en facette af cremet fyldighed i munden som bryder friskheden. Det er alt andet end simpelt og chenin blanc på virkelig højt niveau og med masser af karakter - og med forfriskende lav alkolhol. 95 point - Tim Atkin, MW

Glover Family Wines, Zephyr Mark III, Sauvignon Blanc 2021

En helt ny vin fra Glover familien. Meget klassisk Sauvignon Blanc fra New Zealand, men med lidt mere af det hele. Masser af frugt, passion og grape i duften. Mineralsk og frugtig i smagen. Lidt usædvanligt for sauvignon blanc lagerer vinen på brugte egetræsfade, som er med til at give vinen fylde og dybde. Gør jer selv den tjeneste og smag denne smukke vin. Zephyr-vinene er opkaldt efter den milde vestenvind, der blæser over vinmarkerne - men lige netop denne vin er en hyldest til den gamle Ford Zephyr model 3, som stadig står i familiens garage.