Le Berne, Bianco Toscana 2021

Den lyse gyldne hvidvin er pakket med citrus, hvide blomster og modne ferskner, og det er en solmoden, mellemfyldig hvidvin, som har et frisk snit og en eftersmag med lidt grapefrugt. De håndhøstede druer lagerer på ståltank som giver en klar og aromatisk profil med masser af levende frugt. Server ved 7-9°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til grillet fisk.

149 kr

Andre kiggede også på

La Pievuccia, Toscana Rima Bianco 2019 (v/6stk)

Delikat og også lidt usædvanlige hvidvin fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkene og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring. Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også natur vins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling.Vingården ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter er der også plads til at Freestyle med med mere hvidvin og med druesorter, som man ikke møder hver dag i Toscana. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget, og derfor producerer vi vine, vi selv kan lide, og som gæsterne i vores agriturismo kan nyde, mens de er her og købe med sig hjem, når de rejser.Her er det således det ret sjældne Manzoni Bianco, der får lov til at spille hovedrollen. Eller rettere Incrocio Manzoni 6.0.13, som den kom til at hedde da professor Luigi Manzoni i 1936 ramte det helt rigtige kryds mellem Riesling Renano og Pinot Bianco på den berømte landbrugsskole i Conegliano oppe bag Venedig.Der er tale om frugt fra 26-32 år gamle vinstokke, og naturligvis en manuel høst hvor drueklaserne soigneres allerede under plukningen, hvorefter de køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa. Her fjernes alle stilke inden druerne ryger op i den pneumatiske presse. Herefter gæring i rustfrit stål og 8 måneders modning sur Lie inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske i april 2020 uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det, kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser.Delikat blomstrende, en lille smule eksotisk men først og fremmest dejlig tør med fine noter af lime, grape og moden citron. Når man nu ved det kan man næsten fornemme, at der er Riesling gener i vinen. En herlig afslappet vin at tage med ud i det salte køkken. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationsvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”Og så er der styr på bæredygtigheden: Vinen er produceret udelukkende ved brug af vedvarende energi (solceller) og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketterne er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.

Le Berne, Bianco Toscana 2021

Den lyse gyldne hvidvin er pakket med citrus, hvide blomster og modne ferskner, og det er en solmoden, mellemfyldig hvidvin, som har et frisk snit og en eftersmag med lidt grapefrugt. De håndhøstede druer lagerer på ståltank som giver en klar og aromatisk profil med masser af levende frugt.Server ved 7-9°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til grillet fisk.

La Pievuccia, Toscana Bianco 2019 1 liter (v/6stk)

Dette er den meget charmerende hvide literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring.Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også natur vins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling.La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle med de grønne druer Trebbiano, Chardonnay og den lidt mere sjældne Incrocio Manzoni. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget og derfor producerer vi de vine vi selv kan lide og som gæsterne i vores agriturismo nyder mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser.Der er naturligvis tale om manuel høst, og drueklaserne soigneres allerede under plukningen, hvorefter de køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa, hvorfra de ryger direkte i den pneumatiske presse. Herefter gæring i rustfrit stål og beton hvorefter vinen fra de 3 druer modner sur Lie i 4 måneder inden den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser.En svagt blomstrende, lidt urtet, dejlig frugtig, ligefrem og helt tør hvidvin hvor friskheden ligeligt funderes på bitter og syrlig citrus. Den smager fint lige fra køleskabet som en lille ekstra forkælelse, mens man går og laver mad til sine gæster, og den er også fin som velkomst på terrassen og allerbedst sammen med alskens serveringer med fisk, skaldyr og grøntsager. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi (solceller) og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketterne er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.