Lafond Winery Chardonnay Santa Rita Hills 2018

er en yderst elegant og moderne Chardonnay. Der plukkes seks forskellige kloner af druen, fra otte forskellige plots, typisk over en periode på 3-4 uger. Herefter gennemgår vinen malolaktisk gæring på franske og ungarske fade, hvoraf 19% er nye. Dette gør man for at bevare en frisk og frugtig karakter af eksotisk frugt, hvor gæringen på fad opbygger en elegant fedme og intensitet. Med en alkoholprocent på 14,4% er dette ikke en vin der skjuler sit potentiale. Dog er den 100% balanceret og afrundet og har en frisk og elegant fylde i munden. Lafond Chardonnay er perfekt til dig der elsker en god fyldig, men tør Chardonnay der passer til alle måltider samt smager udsøgt for sig selv.

449 kr

Andre kiggede også på

Sandhi, Sta. Rita Hills Chardonnay 2018

2018 markerer en milepæl for Sandhi Sta. Rita Hills: Det er nemlig den første årgang, hvor samtlige 100% af druematerialet bag kommer fra søstervinhuset Domaine de la Côte - primært den nyanlagte Chardonnay-mark Riverfall, der strækker sig fra bunden af 'Memorious Vineyard' og ned til Santa Ynez River i den absolut vestligste og dermed køligste ende af denne i forvejen kystnære cool climate AVA.Dermed kan du også være sikker på ikke at finde rester fra pesticider eller øvrige kemikalier i den sprudlende, ranke, mineralske men også kraftfulde vin, der er gæret på det naturlige gær i 500-liters egetræsfade (20% nye), hvor den er blevet liggende til lagring i 10 måneder efterfulgt af 6 måneder i tank. I tanken har vinen haft således fået tid til at bundfæld de resterende gærrester og andre uønskede partikler på naturlig vis i stedet for at afhænge af grove, menneskelige filtreringsprocesser.I næsen mærkes resultatet af anstrengelserne som en mild eksplosion af østersskal, lime, hvide blomster, knuste sten, hasselnødder og mynte.På tungen følger en intens, slank og meget mineralsk sitrende smag. Herefter vokser vinen i bredde og længde, hvorpå eftersmagen af stenfrugt, citrus, kalk, tørrede krydderier og pærer bygger på med fylde og rundhed uden nogensinde at overskygge den stringente rygrad og saftige profil.Vinen er et fantastisk match til f.eks. moules marinières, grillet hummer, bagt laks eller skindstegt hvid fisk med cremet sauce. Hæld den lige en tur på karaffel i en times tid, inden du serverer den - endelig ikke koldere end 8-10 grader inden for 10-15 år fra høståret.6 stjerner - Børsen, januar 2021Intens næse med lime og kalk. Let bittert anslag i smagen, der glider over i fed frugt og meget høj syre.

Sandhi, Sta. Rita Hills Chardonnay 2020 (v/6stk)

Druerne bag Sandhis hjertebarn fra det kølige Sta. Rita Hills kommer primært fra søskendevinhuset Domaine de la Côtes nyanlagte Chardonnay-mark Riverfall, der strækker sig fra bunden af 'Memorious Vineyard' og ned til Santa Ynez River i den absolut vestligste og dermed køligste ende af denne i forvejen kystnære cool climate AVA. Resten af druerne købes fra nabovinhusene, dog altid fra sprøjtefri marker af højeste kvalitet.Dermed kan du også være sikker på ikke at finde rester fra pesticider eller øvrige kemikalier i den sprudlende, ranke, mineralske men også kraftfulde Sandhi Chardonnay, der er gæret på det naturlige gær i 500-liters egetræsfade (20% nye), hvor den er blevet liggende til lagring i 10 måneder efterfulgt af 6 måneder i tank.I tanken har vinen haft således fået tid til at bundfæld de resterende gærrester og andre uønskede partikler på naturlig vis i stedet for at afhænge af grove, menneskelige filtreringsprocesser.Aromatisk mærkes resultatet af anstrengelserne som en mild eksplosion af østersskal, lime, hvide blomster, knuste sten, nystrøget tændstik, hasselnødder og mynte.På tungen følger en intens, slank og meget mineralsk sitrende smag. Herefter vokser vinen i bredde og længde, hvorpå eftersmagen af stenfrugt, citrus, kalk, tørrede krydderier og pærer bygger på med fylde og rundhed uden nogensinde at overskygge den stringente rygrad og saftige profil.

Lafond Winery Chardonnay Santa Rita Hills 2018

er en yderst elegant og moderne Chardonnay. Der plukkes seks forskellige kloner af druen, fra otte forskellige plots, typisk over en periode på 3-4 uger. Herefter gennemgår vinen malolaktisk gæring på franske og ungarske fade, hvoraf 19% er nye. Dette gør man for at bevare en frisk og frugtig karakter af eksotisk frugt, hvor gæringen på fad opbygger en elegant fedme og intensitet.Med en alkoholprocent på 14,4% er dette ikke en vin der skjuler sit potentiale. Dog er den 100% balanceret og afrundet og har en frisk og elegant fylde i munden. Lafond Chardonnay er perfekt til dig der elsker en god fyldig, men tør Chardonnay der passer til alle måltider samt smager udsøgt for sig selv.

Avalon Winery, Chardonnay 2020

Lækker charmerende Chardonnay fra solskinsstaten Californien. Herlige duftaromaer af grønne æbler orange blomst og lidt vanilje i baggrunden. Smagen er fyldig med en god balance mellem moden frugt og en mundrensende frugtsyre.