La Pievuccia, Toscana Bianco 2019 1 liter (v/6stk)

Dette er den meget charmerende hvide literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring. Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også natur vins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling. La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle med de grønne druer Trebbiano, Chardonnay og den lidt mere sjældne Incrocio Manzoni. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget og derfor producerer vi de vine vi selv kan lide og som gæsterne i vores agriturismo nyder mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser. Der er naturligvis tale om manuel høst, og drueklaserne soigneres allerede under plukningen, hvorefter de køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa, hvorfra de ryger direkte i den pneumatiske presse. Herefter gæring i rustfrit stål og beton hvorefter vinen fra de 3 druer modner sur Lie i 4 måneder inden den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser. En svagt blomstrende, lidt urtet, dejlig frugtig, ligefrem og helt tør hvidvin hvor friskheden ligeligt funderes på bitter og syrlig citrus. Den smager fint lige fra køleskabet som en lille ekstra forkælelse, mens man går og laver mad til sine gæster, og den er også fin som velkomst på terrassen og allerbedst sammen med alskens serveringer med fisk, skaldyr og grøntsager. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer. ”Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi (solceller) og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketterne er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.

154,-130,9 kr

Andre kiggede også på

Ca'Orologio, Bianco del Veneto Salaróla 2019 (v/6stk)

Spændende, original og meget aromatisk Moscato-domineret vin, der er blevet landet som en crossover mellem hvidvin og orange vin. Den er skabt af Maria-Gioia Rosellini, som tilbage i 1996 med to småbørn i haserne begav sig ud på nyt eventyr, da hun overtog et pragtfuldt landsted fra slutningen af 1600-tallet nedenfor i Colli Euganei. Og i årene der fulgte forvandlede hun det til sin egen økologiske vingård samtidig med at hun begyndte at flirte med Rudolf Steiner, hornmodnet komøg og månefaserne.En af de vine, som har været med næsten fra starten, er denne Salaróla, som er Maria-Gioia's spændende fortolkning af Moscato-druen, som hun mener er så aromatisk at den ikke alene lader sig tøjle af frugtsyren og derfor har hun fra starten valgt at lade den friskpressede druemost blive sammen med drueskallerne (ikke kernerne) inden den egentlige gæring for at tilføre vinen en snert af garvesyre. I starten drejede det sig om mindre end et døgn, men efterhånden, som Maria Gioia blev fascineret af den bitre bund hun fik lagt i vinen, er trækketiden vokset til både 4 og nogle gange 5 dage med den lille sidegevinst, at vinen i sin nuance får et smukt gyldent kobberstik.Der er tale om hånd høstede druer fra 25 til 40 år gamle vinstokke og ved siden af Moscato er der også Pinot Bianco, Riesling og Friulano på spil i vinen. Gæringen sker i rustfrit stål hvor også hovedparten, nogle gange al vinen, modner sur Lie i 7-9 måneder frem mod aftapningen på flaske der sker uden klaring, uden filtrering og med en så minimal svovltilsætning at den kun netop reducere muligheden for alt for stor flaskevarians. En gylden hvidvin, en orange vin og/eller en natur vin? Svaret blæser i vinden og Maria Gioia Rosellini fortæller, at hun er lidt ligeglad, og at hun ikke har noget behov for at blive sat bås. Slet ikke når båsene endnu ikke er klart definerede. Hvorom alting er så er dette ikke en metervare, og det fik en italiensk blokker formuleret så fint, da hun smagte vinen for første gang sidste år: Allacciate le cinture di sicurezza, PAR-TEN-ZA! hvilket betyder noget retning af Spænd sikkerhedsselerne, for nu er der AFGANG!En forunderlig vin hvor der bag det forgyldte ydre gemmer sig en subtil duft af blomstrende iris, saftige nektariner, sprøde kvæder og syltet citrus, som kontrapunktisk bliver fanget og fastholdt i et helt tørt bitterfrisk udtryk, hvor også fennikel, koriander og rosmarin bliver bragt i spil på den fede måde. Som aperitif er Salaróla et frækt alternativ til tør Vermouth fra den allerøverste skuffe. Genial sammen med seriøs Parmaskinke og gudesmuk sammen med frisk hjemmelavet ravioli med et fyld af stuvet radicchio fra nogle af de gamle sorter fra tiden før man begyndte at avle bitterheden bort. Den skal blot koges i hønsefond og derpå drysses med parmesan.

Domaine de la Rochette, Touraine Chenonceaux Blanc 2019 (v/6stk)

En generøst blomstrende og omfavnende Sauvignon Blanc som leverer lag på lag af eksotiske frugter på en subtil bund af flintet mineralitet. Ikke overvældende og trættende, men mild og pirrende på en lokkende ”kom så og tag mig” måde, som er ganske fascinerende. Efter vores bedste overbevisning en af de mest delikate Sauvignon Blanc vine, der er produceret i udenfor Sancerre i 2020!Prøv den sammen med en gang lyngrillede Læsø hummer der er vendt i finthakkede krydderurter både før og efter de møder gløderne.

La Pievuccia, Toscana Bianco 2019 1 liter (v/6stk)

Dette er den meget charmerende hvide literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring.Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også natur vins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling.La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle med de grønne druer Trebbiano, Chardonnay og den lidt mere sjældne Incrocio Manzoni. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget og derfor producerer vi de vine vi selv kan lide og som gæsterne i vores agriturismo nyder mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser.Der er naturligvis tale om manuel høst, og drueklaserne soigneres allerede under plukningen, hvorefter de køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa, hvorfra de ryger direkte i den pneumatiske presse. Herefter gæring i rustfrit stål og beton hvorefter vinen fra de 3 druer modner sur Lie i 4 måneder inden den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser.En svagt blomstrende, lidt urtet, dejlig frugtig, ligefrem og helt tør hvidvin hvor friskheden ligeligt funderes på bitter og syrlig citrus. Den smager fint lige fra køleskabet som en lille ekstra forkælelse, mens man går og laver mad til sine gæster, og den er også fin som velkomst på terrassen og allerbedst sammen med alskens serveringer med fisk, skaldyr og grøntsager. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi (solceller) og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketterne er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.

Mosbacher, Riesling Trocken 1 Liter 2019 (v/3stk)

Vinmager Sabine Mosbacher opkøber druer fra gode bekendte omkring byen Deidesheimer, der alle dyrker deres marker økologisk. Denne Riesling er tør med en intens duft af citrus, mandarin og eksotiske krydderier. Smagen er saftig, frugtig, fyldig og holdes i balance af en fornem afstemt syre. Drik vinen som en luksuriøs aperitif eller f.eks. til det thai-inspirerede køkken, hvor frugten og syren i vinen vil være en ideel ledsager. Vinen er også et flot og klassisk match til fisk og skaldyr. Flot bevis på Sabine Mosbachers store talent som vinmager på alle niveauer.