Johann Topf, Riesling Wechselberg 2022

Denne Riesling er fra Wechselberg marken som er plantet i 1984. I glasset får man en let gylden farve og i duften en rig og nuanceret Riesling med citrus, flint og hvid peber som nogle af nuancerne. Smagen er frisk, mineralsk og kompakt med mange nuancer. Kompleksiteten er et karaktertræk og længden af eftersmagen bevidner man får en hvidvin af særlig god kvalitet. Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til bagt fisk med urter.

219 kr

Andre kiggede også på

Johann Topf, Grüner Veltliner Strassertal 2022

Klassisk Grüner Veltliner fra familien Topf i Kamptal. De op til 30 år gamle vinstokke leverer en vidunderlig sprød hvidvin, som emmer af forår og sommer. I glasset er farven klar med de umiskendelige grønne nuancer, som blander sig med et let gyldent skær. Duften har en anelse citrus og urter over sig men er ellers domineret af grønne, sprøde æbler og frisk pære. Under den friske frugt gemmer sig lag af hvid peber og hvide blomster - Smagen er frisk og citrusagtig, kombineret med lidt grønne stikkesbær - og i afslutningen vinder friskheden sammen med et let mineralsk præg.Druerne kommer fra Gaisberg, Wechselberg og Offenberg, hvor skifer, gnejs og löss dominerer. Vinen lagrer et par måneder på bundfaldet efter endt gæring, som giver lidt ekstra fyldighed i munden, som sammen med friskheden giver en saftig og levende vin som er elegant og ungdommelig. Drik den ved 8-10 °C af almindelige hvidvinsglas - Familien Topf anbefaler den til stegt fisk med en let, frisk sauce.

Johann Topf, Grüner Veltliner Ried Hölle 2018

Hölle betyder helvede, og den sydvendte vinmark får da også sol hele dagen, som sikrer masser af varme til at modne de efterhånden 50 år gamle vinstokke - og det er en kraftfuld og intens Grüner Veltliner som brødrene Topf leverer fra marken. Her er der nemlig masser af tropisk frugt, limeskal og modne æbler - og den voluminøse stil er langt fra den gennemsnitlige Grüner - og man kan sagtens smage, at det er vin, der har fået masser af solskin: tætpakket og intens, men i flot balance. Den kraftige stil kan klare selv ret tunge madretter, for der er både alkohol og syre nok til at balancere det hele.Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik kalv med æblekompot og peberrod.

Johann Topf, Grüner Veltliner Wechselberg 2022

Grüner veltliner-druerne kommer fra marken Wechselberg der er plantet i 1963. Egentlig er jordbunden egnet til Rieslingdruer, men grundet familiens mod på nytænkning er marken endt med at lave topkvalitets grüner veltliner. Farven er let gylden med et grønt skær. Duften er mineralsk og besidder både urter og modne grønne frugter. Smagen er fast og frisk med netop pænt indhold af mineraler og citrus der får mundvandet til at løbe.Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til asparges eller schnitzel.

Johann Topf, Riesling Wechselberg 2022

Denne Riesling er fra Wechselberg marken som er plantet i 1984. I glasset får man en let gylden farve og i duften en rig og nuanceret Riesling med citrus, flint og hvid peber som nogle af nuancerne. Smagen er frisk, mineralsk og kompakt med mange nuancer. Kompleksiteten er et karaktertræk og længden af eftersmagen bevidner man får en hvidvin af særlig god kvalitet.Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til bagt fisk med urter.