Johann Topf, Grüner Veltliner Ried Rosengartl 'M' 2020

Det endelige bevis på, at Hans Topf Senior er ved at gå på pension. Rosengartl M er yngste-Topf Maximilans bud på fadlagret Grüner Veltliner, som igennem mange år har været Seniors ansvar. Ried Rosengartl er sydvendt og jordbunden en blanding af stenet gnejs og næringsrig löss og grus. Perfekte forhold for moden, men crisp Grüner Veltliner, som har nok fylde til at klare de mange måneder på store, nye fade. Resultatet taler for sig selv: en moderne og elegant Grüner Veltliner, som bevarer lige tilpas af den klassiske smag og som samtidig har meget mere at byde på - så er vi ikke så bange for, at den nye generation er ved at tage over. Server ved 10-12°C i store hvidvinsglas. Drik til stegt havtaske med safranflødesauce.

499 kr

Andre kiggede også på

Johann Topf, Grüner Veltliner Strassertal 2022

Klassisk Grüner Veltliner fra familien Topf i Kamptal. De op til 30 år gamle vinstokke leverer en vidunderlig sprød hvidvin, som emmer af forår og sommer. I glasset er farven klar med de umiskendelige grønne nuancer, som blander sig med et let gyldent skær. Duften har en anelse citrus og urter over sig men er ellers domineret af grønne, sprøde æbler og frisk pære. Under den friske frugt gemmer sig lag af hvid peber og hvide blomster - Smagen er frisk og citrusagtig, kombineret med lidt grønne stikkesbær - og i afslutningen vinder friskheden sammen med et let mineralsk præg.Druerne kommer fra Gaisberg, Wechselberg og Offenberg, hvor skifer, gnejs og löss dominerer. Vinen lagrer et par måneder på bundfaldet efter endt gæring, som giver lidt ekstra fyldighed i munden, som sammen med friskheden giver en saftig og levende vin som er elegant og ungdommelig. Drik den ved 8-10 °C af almindelige hvidvinsglas - Familien Topf anbefaler den til stegt fisk med en let, frisk sauce.

Weingut Stadt Krems, Domäine Krems, Grüner Veltliner, 2021

Ret fyldig for sin klasse. Tør på en åben og saftig måde. Citrus og milde ribs i duften. Et strejf af ananas, blomst, sprøde urter og hvid peber med rund fornemmelse i munden. Behersket syre i årgangen. Let at servere til blandede selskaber.Vinen dyrkes mest på ler med løss. Druerne høstes i begyndelsen af oktober. Efter sortering og afstilkning gæres mosten i rustfrit stål og lagres nogle måneder.

Johann Topf, Grüner Veltliner Ried Hölle 2018

Hölle betyder helvede, og den sydvendte vinmark får da også sol hele dagen, som sikrer masser af varme til at modne de efterhånden 50 år gamle vinstokke - og det er en kraftfuld og intens Grüner Veltliner som brødrene Topf leverer fra marken. Her er der nemlig masser af tropisk frugt, limeskal og modne æbler - og den voluminøse stil er langt fra den gennemsnitlige Grüner - og man kan sagtens smage, at det er vin, der har fået masser af solskin: tætpakket og intens, men i flot balance. Den kraftige stil kan klare selv ret tunge madretter, for der er både alkohol og syre nok til at balancere det hele.Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik kalv med æblekompot og peberrod.

Johann Topf, Grüner Veltliner Wechselberg 2022

Grüner veltliner-druerne kommer fra marken Wechselberg der er plantet i 1963. Egentlig er jordbunden egnet til Rieslingdruer, men grundet familiens mod på nytænkning er marken endt med at lave topkvalitets grüner veltliner. Farven er let gylden med et grønt skær. Duften er mineralsk og besidder både urter og modne grønne frugter. Smagen er fast og frisk med netop pænt indhold af mineraler og citrus der får mundvandet til at løbe.Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til asparges eller schnitzel.