Hubert Brochard, Sancerre Côte de Monts Damnés 2017

Den Meget stejle skråning tillader kun håndarbejde og giver vine med en usædvanligt høj koncentration for Sauvignon Blanc, der kan udvikle sig op til et årti. Citrus blomst, friske urter og hvid stenfrugt, pakket ind i spillende syre og knasende mineralitet. Toner af passionsfrugt og guava støder gerne til med lidt lagring. Det forbandede bjerg, der ligger ved domænet i Chavignol, blev plantet af Benediktinermunkene i 900-tallet. Sydvandt i ca. 300 m. s højde med terres blanches-jord, der består af ca. 70% hvid ler og 30% kalk med limsten og skaldyrsfossiler. Vinstokkene er ca. 40 år. Håndhøstede druer sorteres manuelt, presses følsomt i pneumatisk presse og gæres langsomt og køligt.

425 kr

Andre kiggede også på

Hubert Brochard, Sancerre Silex 2018

En specialudgave med sin egen etiket-stil fra parceller i fire kommuner, der har særligt højt indhold af flint. Grundsmagen er Sancerre, men denne vin har et udpræget knasende mineralsk udtryk, som skiller den ud og demonstrerer, at jordbunden vitterligt har indflydelse på vinens stil.

Domaine J.A. Ferret, Pouilly-Fuissé, Tête de Cru Les Perrières 2020

Denne vin kommer fra en vinmark, der er bare én hektar stor, og det er ganske lidt. Den ligger på den såkaldte bagside af stenen ” Les Perriéres”, halvejs op ad bjergskråningen, lige over Clos-parcellerne. Bjergskråningen med denne vinmark er sydøst-vendt og meget stejl, perfekt til sunde druer der skal lave store vine. En intensiv og generøs vin med cremede nuancer og aroma af honning og kaprifolium. Livlig på paletten med behagelig balance mellem dybe smagsnoter og fylde og lang finish som efterlader spor af ingefær og blomster. Vinens fylde og eksplosive aromaer vil endda udfolde sig endnu mere, med nogle års lagring på flasken.

Hubert Brochard, Sancerre Côte de Monts Damnés 2017

Den Meget stejle skråning tillader kun håndarbejde og giver vine med en usædvanligt høj koncentration for Sauvignon Blanc, der kan udvikle sig op til et årti. Citrus blomst, friske urter og hvid stenfrugt, pakket ind i spillende syre og knasende mineralitet. Toner af passionsfrugt og guava støder gerne til med lidt lagring.Det forbandede bjerg, der ligger ved domænet i Chavignol, blev plantet af Benediktinermunkene i 900-tallet. Sydvandt i ca. 300 m.s højde med terres blanches-jord, der består af ca. 70% hvid ler og 30% kalk med limsten og skaldyrsfossiler. Vinstokkene er ca. 40 år. Håndhøstede druer sorteres manuelt, presses følsomt i pneumatisk presse og gæres langsomt og køligt.

Domaine Roblin, Sancerre Blanc Enclos de Maimbray 2020

Her er vinen der er en hyldest til familien Roblins rødder i Maimbray. Druerne kommer fra en enkelt mark, som ligger lige op og ned af vingården. Det er delikat, frisk sauvignon blanc, som er helt umiskendelig sancerre.Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Sancerre er det bedste bud på vin til klassisk fransk gedeost - men også til retter med fisk og skaldyr.Nyd at sommeren er på vej og stil en flaske Enclos de Maimbray på bordet til den første sommerfrokost i haven når ferien er gået i gang. Her er de skarpe kanter poleret væk, og det er klassisk sauvignon blanc med masser af duft af sommergræs og krydderurter. Det dufter af ferie og smager af et glas mere.