Hewitson, Lu Lu Sauvignon Blanc 2021

Meget venlig og indbydende single vineyard Sauvignon Blanc, som fremstår let og elegant med milde toner af frisk græs, stikkelsbær og hyld. Her er lagt vægt på lethed frem for frembrusning, hvilket gør det til en oplagt sommervin til lettere retter og hygge i solen. Druerne kommer fra LuLu Vineyard i 525 meters højde i Adelaide Hills, der er specielt kendt for udsøgt Sauvignon Blanc. Vinen lagrer i stål og tappes tidligt for friskheden.

200 kr

Andre kiggede også på

Chateau des Eyssards, Sauvignon Blanc-Sémillon, Bergerac 2021

Stil som klassisk hvid Bordeaux: sprød, rank Sauvignon Blanc med citrus, æble, blomster og græs, støttet af bredde og vægt fra Semillon. Fin balance mellem det kølige, elegante og en lille snert eksotik fra det marginalt varmere klima. Fin til aperitif, lys fisk, kylling og grønsager.Druerne, 90% Sauvignon Blanc og 10% Semillon, udbløder koldt med skallerne, og den kølige gæring kan vare flere uger. Vinen ligger derefter sur lie med faststofferne fra gæringen for maksimal frugtaroma, til den tappes.

La Campagne, Sauvignon Blanc Gascogne 2022 (v/6stk)

Det historiske Gascogne er hjemsted for mange store vinoplevelser og specielt Sauvignon Blanc dominerede hvidvine - leveres i absolut topklasse. Vinområdet i det Sydvestlige Frankrig, er ikke blandt de mest kendte - hvilket udelukkende betyder en højere ‘value 4 money,’ end hvis der havde stået Sancerre på flasken. La Campagne er intet mindre end en lille perle af velsmag til imponerende få penge. Her får du karakterfuld hvidvin i aromatisk stil og med masser af sprød frugt. Farven er lys gul og ligger let og glimtende i glasset. Duften er fyldig og vidner om en vin i fin balance mellem frugt og syre, mens tankerne ledes hen på nyudsprungen bøgeskov i maj. Smagen er frisk og domineres af grapefrugt, fersken og tropiske frugter - der brydes af en undertone med et strejf af mandel. Det er hvidvin i klassisk stil, som går godt til alt fra sushi til indisk mad - så længe der er godt med krydderier og citrus i maden, vil dette være et oplagt valg. Du kan også sagtens nyde den uden mad, bare med en skål saltede mandler på siden.

Dog Point, Sauvignon Blanc, Section 94, 2020

Fadlagret 18 måneder i ældre franske egefade. Hvidvinen har en flot karakterer og er i den tungere ende af Sauvignon Blanc - det er en flot rank struktur uden for meget eg, som dog giver et ekstra lag af komplekse fadnoter. Let gyldent skær, meget klar vin, blomsterduft, grapefrugt og urter). Smagen er kraftig og ungdommelig, men giver et stærkt indtryk, citrus og mineraler, måske lidt stenfrugt og et behageligt syreangreb i eftersmagen, som er utrolig lang. Velegnet til krydret mad, asiatisk mad, kylling og vegetarretter.Kan gemmes 6-7 år fra høstår.

Gross & Gross, Flein Sauvignon Blanc druesaft 0% (v/6stk)

Saft fra en manuel lidt tidligere høst af økologisk dyrkede Sauvignon Blanc druer. Nænsom presning af la champenoise fulgt af langsom dekantering og en blid pasteurisering, der går så hurtigt, at mosten kun lige netop når at reagere på varmen. Kumquat, ribs, dugget græs, moden citrus. Aromatisk, sødmefuld javist, men også med en livgivende syre, som bringer friskhed. Vidunderlig.