Gut Hermannsberg, Just Riesling 2019 (v/6stk)

Druerne til Just Riesling stammer fra en perlerække af sydvendte Grosse Lage-vinmarker med forskellige jordbundsforhold (Schlossböckelheimer Kupfergrube, Niederhäuser Hermannsberg, Niederhäuser Steinberg, Altenbamberger Rotenberg og Kreuznacher Gutental). Dermed får vinen en særlig kompleksitet af aromaer og mineralitet. Høstudbyttet er 65 hl pr. ha. Vinen gæres 100% på temperaturkontrollerede tanke af rustfrit stål, før den flaskes. Forfriskende, harmonisk og livlig. Slank, aromatisk og mineralsk. Typisk tysk Riesling med noter af grønt æble, fersken og citrus. Et imponerende niveau for en entry-level vin! Drik den til salater, enkle retter med fisk og til pasta.

149,-129 kr

Andre kiggede også på

Weingut von Othegraven, Riesling Herrenberg Kabinett 2019 (v/2stk)

Weingut von Othegraven, Riesling Herrenberg Kabinett er en Halvtør, saftig, kraftfuld og kompleks Riesling fra VDP Erste Lage-marken på Herrenbergs sydvendte skråning vest for Saar-floden i Mosel. Den særlige skifertype Devon byder her ind med varme og mineralitet til druerne, der er høstet i hånden og naturgæret i rustfri ståltanke for at fremelske den mest delikate version af denne aromatiske druesort.I næsen resulterer det i en elegant og subtil men også kompleks duft af gule stenfrugter, ananas, grapefrugt, citronskal, blomstermark og knuste sten. Smagen er på én gang letsvævende og koncentreret med en sprød og livlig syre, en let bitterhed og dog et forunderligt rent fokus hele vejen i den lange og delikate eftersmag.Herrenberg er en fantastisk vin både i sin ungdom og til den lange bane, og den fortjener at blive drukket til de bedst mulige råvarer. Prøv den f.eks. til hummer thermidor, paella med skaldyr, skindstegt hvid fisk serveret med surt og sødt eller til krydrede anretninger fra det sydøstlige Asien. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.94 point - Parker/The Wine Advocate The 2017 Herrenberger Riesling Kabinett has a deep and quiet bouquet of ripe Riesling fruit intertwined with delicate, coolish flavors of crushed stones. Very precise and with crisp grape aromas. Tight, lean and very mineral on the pure and crystalline palate, this is a remarkably complex and expressive Herrenberger with pronounced but well-integrated, lingering mineral acidity that provides an enormously long, piquant finish. After the 2016, this is another extraordinary grand cru Kabinett from the Wawern Herrenberg. Tasted in March 2018, three weeks after bottling.

Chateau Ste Michelle, Riesling 2021 (v/6stk)

Columbia Valleys milde og tørre klima er med til at give Chateau Ste. Michelles Riesling sine elegance og modenhed. Det her er riseling med lag af syre, frugt og en underspillet sødme, som kun er med til at fremhæve nuancerne i vinen. Et fantastisk glas hvidvin til lette retter med fisk og skaldyr - fx til østers - og vinen gør sig exeptionelt godt til sushi.

Mosbacher, Riesling Kalkstein Deidesheim Trocken 2019 (v/2stk)

Årgang 2017 vandt hvidvinstest i Berlingske 2. maj, men er nu udsolgt. Køb denne 2018 i stedet. Vi forventer de kommer i uge 20.Navnet Kalkstein er ikke for sjov: Jordbunden i de udhuggede terrasser ved Hahnenböhl-parcellen har et ekstremt højt indhold af kalksten, og de håndhøstede Riesling-druer videregiver dermed en finesserig, mineralsk, ja nærmest saltet smag og tekstur i vinen. Først er druerne dog presset og mosten gæret i rustfri ståltanke, hvor den har fortsat sin modning inden aftapning.Den færdige vin er tør med en beskeden antydning af frugtsødme. Med den første duftbølge fra glasset strømmer limeskal, appelsinskal og blomsterhonning opfulgt mere forsigtigt af flint og gule pærer. På tungen frenstår Rieslings karakteristiske høje men balancerede syre, mens fornemmelser af salt og kridt giver en rug, prikkende tungefornemmelse og præger den langlivede, bævrende eftersmag.Vi foreslår at nyde vinen ved 8-10 grader, hvor den vil stå fornemt til både fisk, skaldyr, milde thai-inspirerede retter eller til kylling serveret med syrlig garniture og frisk salat på siden. Prost!

Gut Hermannsberg, Just Riesling 2019 (v/6stk)

Druerne til Just Riesling stammer fra en perlerække af sydvendte Grosse Lage-vinmarker med forskellige jordbundsforhold (Schlossböckelheimer Kupfergrube, Niederhäuser Hermannsberg, Niederhäuser Steinberg, Altenbamberger Rotenberg og Kreuznacher Gutental). Dermed får vinen en særlig kompleksitet af aromaer og mineralitet. Høstudbyttet er 65 hl pr. ha. Vinen gæres 100% på temperaturkontrollerede tanke af rustfrit stål, før den flaskes.Forfriskende, harmonisk og livlig. Slank, aromatisk og mineralsk. Typisk tysk Riesling med noter af grønt æble, fersken og citrus. Et imponerende niveau for en entry-level vin! Drik den til salater, enkle retter med fisk og til pasta.