Georges Duboeuf, Mâcon-Villages Blanc Lenoir 2020 (v/6stk)

Dejlig duft af modne gule æbler, honningmelon og citrus. Medium fyldig, cremet og rund i munden med indslag af smør, gule blommer og flere æbler. Afdæmpet syre, men med en fin underliggende mineralitet og lidt mere friskhed, end i vinene fra 2018 og 2019. Der er tale om maskinel høst i de tidlige morgentimer fra familliens parceller i de 3 kommuner Saint Maurice de Satonnay, Péronne og Azé med en soignering af drueklasserne inden de ryger op i den pneumatiske presse. Derpå direkte gæring af den friskpressede most i rustfrit stål og tilsætning af fremmede gærstammer hen mod afslutning af gæringsforløbet, hvis de naturlige gærstammer skal have lidt hjælp med at spise det sidste sukker, således at vinen bliver helt tør og klassisk i sit udtryk. Vinen er modnet 10 måneder sur Lie i tankene inden den er kørt ned til Les Vins Georges Duboeuf, hvor den er blevet filtreret og tappet på flaske.

169,-143,65 kr

Andre kiggede også på

Weingut Gross, Sauvignon Blanc Südsteiermark 2020 (v/6stk)

En meget attraktiv, meget aromatisk, pænt koncentreret Sauvignon Blanc med stikkelsbær ananaskirsebær og andre stenfrugter til næsen. Tør og saftig og med en salt mineralitet, som føjer ekstra dybde til oplevelsen.

Jeanne Gaillard, Roussanne en Amphore In Dolio Blanc 2019 (v/6stk)

Jeanne Gaillard, Roussanne en Amphore In Dolio Blanc 2019 er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Georges Duboeuf, Crémant de Bourgogne Brut (v/6stk) - Crémant

Et elegant glas bobler og mere end værdigt alternativ til mange basis Champagner.Skabt på Chardonnay og Pinot Noir fra udvalgte marker i bakkerne omkring Macon vinificeres mosten fra de to druer hver for sig og sammenstikkes herefter med lidt vin fra forrige års høst, inden den tappes på flaske for at gennemgå andengæringen på flaske. Denne proces tager 9-11 måneder, hvorefter vinen får sin Champagneprop og en dosage på 9 gram pr. liter.Resultatet er en Crémant med et fint brus, små livlige bobler og en dejlig frisk blomstrende aroma, der herligt suppleres af grønne æbler og toner af ristede brød og nødder. Derpå fyldig og trods sin dosage stadig med en helt tør mundfornemmelse.

Sileni, Sauvignon Blanc Straits Grand Reserve, Marlborough 2021 (v/6stk)

Rig aroma, fyldig, men sprød og lækker. Mere rank og fokuseret end den almindelige Sauvignon, med lille, diskret fadpræg.”The Straits” laves af druer udvalgt fra vingårdens bedste marker i Wairau, Waihopai og Awatere, hjertet af Marlborough. Udbyttet holdes under normalen -40-50 hl/hk, hvor 90 er normen i regionen! Et køligt klima og sen høst giver “the Straits” noget ekstra -en dybde i smagen, som skiller den ud. I reglen gærer lidt Semillon sammen Sauvignon, og en lille del af høsten gærer i egefade.