Georges Duboeuf, Crémant de Bourgogne Brut (v/6stk) - Crémant

Et elegant glas bobler og mere end værdigt alternativ til mange basis Champagner. Skabt på Chardonnay og Pinot Noir fra udvalgte marker i bakkerne omkring Macon vinificeres mosten fra de to druer hver for sig og sammenstikkes herefter med lidt vin fra forrige års høst, inden den tappes på flaske for at gennemgå andengæringen på flaske. Denne proces tager 9-11 måneder, hvorefter vinen får sin Champagneprop og en dosage på 9 gram pr. liter. Resultatet er en Crémant med et fint brus, små livlige bobler og en dejlig frisk blomstrende aroma, der herligt suppleres af grønne æbler og toner af ristede brød og nødder. Derpå fyldig og trods sin dosage stadig med en helt tør mundfornemmelse.

169,-143,65 kr

Andre kiggede også på

Sounit, Caprice Blanc de Blancs Brut (v/6stk)

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle. Betegnelsen Blanc de Blancs betyder, at man kun benytter hvidvine, som er lavet på hvide druer.Efter endt flaskelagring drejes flaskerne maskinelt i såkaldte gyro-kasser” (remuage), en teknik som i dag er ret almindeligt i f.eks. Champagne. Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør (5-7 g. sukker/liter for brut-kvaliteten) samt påsætning af champagneprop. Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagne-huse, og kvaliteten er således også præget af denne omhu, som følger hver flaske fra start til slut.Når en mousserende vin får en så fornem behandling under vinificeringen som denne Caprice, er det ikke så underligt, at forskellen er til at smage.Caprice Blanc de Blancs fra Albert Sounit har et let, gyldent skær og meget flotte og fine bobler. I smagen byder den på en god blødhed og nuancer af fersken og abrikos.Brug den som velkomstdrink til festlige lejligheder eller til et lille glas på terrassen.

Domaine Bott Geyl, Crémant d'Alsace Extra Brut Bio (v/6stk) - Crémant

Det er efterhånden nogle år siden Jean-Christophe Bott overraskede os med sin nye mousserende vin, og fra at være et vellykket eksperiment er dette nu en vin, som Jean-Christophe er meget stolt over.Druerne kommer fra en lille flok at druedyrkere som alle har omlagt til økologiske dyrkningsprincipper, eller er i færd med det. Halvdelen af druerne er Pinot Blanc og den anden halvdel er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Chardonnay og Pinot Noir. De vinificeres hver for sig og sammenstikkes bagefter til den endelige vin, som fyldes på flasker med lidt sukker og lidt gær som Jean-Christophe selv har opformeret. Herefter får flaskerne fred og ro til at udvikle de fine bobler i mindst 24 måneder, hvilket er mere en dobbelt så lang tid som mindstekravet til en Crémant d'Alsace. Herefter degorgeres vinen og justeres til Extra Brut med bare 3-5g sukker.Resultatet er en vidunderlig mousserende vin med meget fine og vedvarende bobler. Den er ganske fyldig, mildt blomstrende og først og fremmest gnistrende ren.

Georges Duboeuf, Crémant de Bourgogne Brut (v/6stk) - Crémant

Et elegant glas bobler og mere end værdigt alternativ til mange basis Champagner.Skabt på Chardonnay og Pinot Noir fra udvalgte marker i bakkerne omkring Macon vinificeres mosten fra de to druer hver for sig og sammenstikkes herefter med lidt vin fra forrige års høst, inden den tappes på flaske for at gennemgå andengæringen på flaske. Denne proces tager 9-11 måneder, hvorefter vinen får sin Champagneprop og en dosage på 9 gram pr. liter.Resultatet er en Crémant med et fint brus, små livlige bobler og en dejlig frisk blomstrende aroma, der herligt suppleres af grønne æbler og toner af ristede brød og nødder. Derpå fyldig og trods sin dosage stadig med en helt tør mundfornemmelse.

Champagne Locret-Lachaud, Champagne de l'Abbatiale Brut 1. Cru (v/6stk)

Smukt tæt skum og fine små vedvarende perler. Trods de 48 måneder i flasken stadig dejligt til den let blomstrende frugtige side med både æbler og fin moden citrus og derpå en rund mundfølelse, god smagsdybde og sirlige toastede aromaer som fuldender oplevelsen af solidt håndværk fra Charlotte Locret. Der er tal eom gæring i en blanding af fade, beton og rustfrit stål uden fremmede gærstammer og med fuld malolaktisk forgæring inden vinene fra årets høst blandes med op til 25% fra de 2 foregående år til den endelige cuvée. Herefter følger den fornyede gæring i flaskerne og modningen i 48 måneder sammen med gærresterne frem mod degorgement og en dosage på 8-9 gram pr. liter.