Fußer, Kallstadter Saumagen Riesling 2018

Ved foden af Haardt i ca 200 meters højde ligger marken Kallstadter Saumagen i kalkholdig jord - en jordbund som er særlig god for riesling. Vinen er let og frisk men med stor potens. Citrus og stenfrugt pirrer næsen sammen med blomster, urter og bivoks. Derudover er syren i vinen ikke til at tage fejl af, for den er knivskarp, men pakket ind stor frugtintensitet, hvilket klæder den tørre high end riesling, der slutter cremet af.

399 kr

Andre kiggede også på

Fußer, Leinhöhle Riesling 2017

Leinhole vinmarken ligger i den vestlige del af byen Deidesheim og producerer fine og elegante udgaver af riesling i sin mest feminine form. Her finder du noter af ferskner, abrikoser, æblekage og bagte citroner. Den strålende syre er den perfekte makker til de fine og modne frugtnoter, og sørger for at bevare vinen friskhed. Selvfølgelig også biodynamisk dyrket som resten af Martin og Georgs vine.

Fußer, Weißburgunder 2021

Er man til pinot blanc, så er man til Fußers Weissburgunder, der udstråler essensen af, hvad en pinot blanc skal omfatte: delikat syre, modne gyldne frugter som fersken, melon og æbler samt en fyldig mundfølelse der suppleres af mineralitet. Druerne bliver nænsom høstet i hånden, for at sikre at alle er modne nok til at indgå i vinen.

Stepp, Riesling Vom Kallstadter Saumagen 2020

Stepp Riesling Vom Kallstadter Saumagen er et skoleeksempel på saftig tysk Riesling. En rank og ren vin, med de klassiske citrusnoter sammen med duft af modne æbler og diskrete noter af den kalkholdige mark, som vinstokkene har vokset på. Smagen er fyldig og saftig, og domineres af citrusfrugt som modne citroner og grape, kombineret med lidt pære og tropisk frugt, som giver en lang eftersmag. Med Riesling Vom Saumagen tager Gerd Stepp et skridt op i forhold til sin almindelige Riesling. Saumagen er en enkeltmark uden for byen Kallstadt i det sydøstlige Pfalz. Marken er en blanding af kalk og sand, som giver perfekte forhold til Rieslingstokkene. Gærer langsomt over en periode på to måneder og lagrer på gærresterne i 4 måneder. Serveres ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas og nydes til østers, dampet torsk eller en god rejemad.

Fußer, Deidesheimer Riesling 2020

Den centrale vinby, Deidesheim, danner fundamentet for denne riesling, hvis marker ligger rundt om byen. Vinen viser en delikat syrestruktur, der danner rygraden i vinen. I næsen og på paletten fremstår citroner, æbler og ferskner markant med et supplement af mineralitet, der bryder frugten smuk. En komplek vin som udstråler essensen af, hvad tysk riesling kan, når den får den fulde opmærksomhed.