François Parent, Corton Charlemagne 2015

Grand Cru på virkeligt højt niveau fra Francois Parent - masser af dybde og lag i en elegant hvidvin, der viser, hvorfor Bourgogne er moderlandet for Chardonnay. Det er ren elegance, som det er nemt at blive afhængig af. Server ved 10-12°C Drik den til Skaldyr som fx hummer, krabbe, fjerkræ, kalvekød og endda de krævende blå oste.

2149 kr

Andre kiggede også på

François Parent, Corton Charlemagne 2015

Grand Cru på virkeligt højt niveau fra Francois Parent - masser af dybde og lag i en elegant hvidvin, der viser, hvorfor Bourgogne er moderlandet for Chardonnay. Det er ren elegance, som det er nemt at blive afhængig af.Server ved 10-12°C Drik den til Skaldyr som fx hummer, krabbe, fjerkræ, kalvekød og endda de krævende blå oste.

Louis Latour, Corton-Charlemagne Grand Cru 2018 (v/6stk)

Utvivlsomt Louis Latours fornemste visitkort!Efter vinlusen/phylloxeraens hærgen i Europa for over 100 år siden hev Louis Latour alt Aligoté og Pinot Noir op fra 'Grand Cru Corton-Charlemagne' og plantede i stedet Chardonnay. Dermed var de med til at skabe en af Bourgognes mest prestigiøse vine, og med ejerskab på over 11 hektar er Latour-familien i dag den største ejer af den måske største grand cru-mark af dem alle; Corton-Charlemagne.I marken er alt høstet i hånden ved perfekt modenhed, og den nypressede druemost er i kælderen gæret i store egetræsfade med fuld malolaktisk gæring. Dernæst er der fulgt 8-10 måneder i 100% nye egetræsfade med medium toast.Aromaen er intens, overvældende og forførende med noter af bl.a. nybagt æbletærte, citrus, mandarin og anis samt fornemt doserede ristede og krydrede elementer fra fadet. Samtidig er smagen pakket med fed, moden frugt og en blød og cremet krop, det hele mødt af en let bitterhed fra fadet samt en mineralsk, livlig og charmerende tekstur og eftersmag, der efterlader et storladent, potent og dog til perfektion afstemt helhedsindyryk, der er yderst vanskeligt at overgå.Dette er en helt igennem overdådig vin og et vældigt match til en lang række anretninger på tallerkenen, især i den mere fiskede og lysere kød-ende, hvor kun fantasien sætter grænser. Nyd den ved 10-12 grader og gem den gerne i 10, 20 eller 30 år, selvom den efter iltning smager helt aldeles fremragende allerede nu!

François Parent, Corton Blanc 2013

Beliggende nord for Cote de Beaune på “Corton bjerget”. Den kalkholdige jord giver perfekte betingelser til at lave hvidvin. Denne Grand Cru er gylden I farven, besidder eksotisk frugt I duften og har en utrolig fyldig kompleksistet I smagen.

Domaine Dubreuil-Fontaine Corton Charlemagne Grand Cru 2017

Den lille familie ejede Domaine Dubreuil-Fontaine ledes idag af 5. generation under Christine Gruere-Dubreuil. Familien har produceret vin siden 1879 på gården ikke så langt fra Pernand vergelesses.Dubreuils Corton Charlemagne laves på druer fra Grand Cru marken Corton hvorpå der også dyrkes Pinot Noir.Vinen viser stor koncentration, dybde og balance.