Fevre-Fevre, Chablis 2022 (v/6stk)

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer som dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100% i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl. ) hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning ”sur lie” (med bundfald). Processen varer i min. 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske. Chablis fra FÈVRE-FÈVRE har en frisk, aromatisk duft med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede en flot mineralitet i duften. Smagen er ligeledes meget frugtrig, godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og af mineralitet.

275,-225 kr

Andre kiggede også på

Famille Brocard Petit Chablis 2022 (v/6stk)

Siden 1973 har Brocard familien dyrket vin i hjertet af Chablis. Med passion og høje standarder samt respekt for naturen har Brocard familien etableret sig i eliten i Chablis. Brocard familien dyrker efter økologiske og biodynamiske principper for at give så meget tilbage til naturen som muligt med tanke på de næste generationer af vinbønder i området.Famille Brocard Petit Chablis er familiens basis vin. Fremstillet på Chardonnay fra vinmarker med en sydvest vendt eksponering og 30 år gamle stokke, dette kombineret med den velkendte kalkholdige kimmeridge jord gør at Brocard har de bedste forudsætninger for at lave mineralske, komplekse og knitrende friske hvidvine.Famille Brocard Petit Chablis er let gylden i glasset med aromaer af akacie og friske mandler. Smagen er vibrerende, saftig og rund, med citrus og florale nuancer.

William Fevre, Chablis 1. Cru, Montée de Tonnerre 2020

Montée de Tonnerre er den nok mest kente Premier Cru mark i Chablis. Grunden hertil finder man i geologien i jorden. Den er nemlig nærmest identisk med jorden hos Grand Cru markerne, som ligger klods op af denne mark. Montée de Tonnere kan, grundet dette, være en mere intens og mineralsk oplevelse end sinde Premier Cru Brødre.Med over 80 parceller på Kimmeridge kalk har Vinmager Didier Seguier rigelig med kombinationsmuligheder at arbejde med. Hvert parcel vinificeres separat, og han har reduceret brugen af ny eg fra omkring 20% til 5%. Vinens potentiale ligger i dens sanselige påvirkning – for Chablis er denne afledt af vinens terroir, der skaber friskhed og mineralitet, kombineret med vinmagerens formåen, mener William Fevre. Vinen byder på et væld af smagsnuancer, perfekt balance og et unikt udtryk af friskhed og elegance.

William Fevre, Chablis 1. Cru, Vaillons 2019

Vaillons er en af de største Premier Cru marker i området og er beliggende sydvest for Chablis by, på venstre side af Serinfloden. Jorden her er en blanding af kalk og ler og indeholder et væld af bittesmå fossiler. En meget unik jordstruktur som giver præcise og elegante vine med høj finesse.Med over 80 parceller på Kimmeridge kalk har Vinmager Didier Seguier rigelig med kombinationsmuligheder at arbejde med. Hvert parcel vinificeres separat, og han har reduceret brugen af ny eg fra omkring 20% til 5%. Vinens potentiale ligger i dens sanselige påvirkning – for Chablis er denne afledt af vinens terroir, der skaber friskhed og mineralitet, kombineret med vinmagerens formåen, mener William Fevre. Vinen byder på et væld af smagsnuancer, perfekt balance og et unikt udtryk af friskhed og elegance.

Fevre-Fevre, Chablis 2022 (v/6stk)

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer som dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100% i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.) hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning ”sur lie” (med bundfald). Processen varer i min. 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.Chablis fra FÈVRE-FÈVRE har en frisk, aromatisk duft med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede en flot mineralitet i duften. Smagen er ligeledes meget frugtrig, godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og af mineralitet.Server den til skaldyrsretter, skaldyrssupper, grillet fisk, østers, friskpillede rejer…