Famille Brocard Petit Chablis 2022 (v/6stk)

Siden 1973 har Brocard familien dyrket vin i hjertet af Chablis. Med passion og høje standarder samt respekt for naturen har Brocard familien etableret sig i eliten i Chablis. Brocard familien dyrker efter økologiske og biodynamiske principper for at give så meget tilbage til naturen som muligt med tanke på de næste generationer af vinbønder i området. Famille Brocard Petit Chablis er familiens basis vin. Fremstillet på Chardonnay fra vinmarker med en sydvest vendt eksponering og 30 år gamle stokke, dette kombineret med den velkendte kalkholdige kimmeridge jord gør at Brocard har de bedste forudsætninger for at lave mineralske, komplekse og knitrende friske hvidvine. Famille Brocard Petit Chablis er let gylden i glasset med aromaer af akacie og friske mandler. Smagen er vibrerende, saftig og rund, med citrus og florale nuancer.

169,-119 kr

Andre kiggede også på

Famille Brocard Petit Chablis 2022 (v/6stk)

Siden 1973 har Brocard familien dyrket vin i hjertet af Chablis. Med passion og høje standarder samt respekt for naturen har Brocard familien etableret sig i eliten i Chablis. Brocard familien dyrker efter økologiske og biodynamiske principper for at give så meget tilbage til naturen som muligt med tanke på de næste generationer af vinbønder i området.Famille Brocard Petit Chablis er familiens basis vin. Fremstillet på Chardonnay fra vinmarker med en sydvest vendt eksponering og 30 år gamle stokke, dette kombineret med den velkendte kalkholdige kimmeridge jord gør at Brocard har de bedste forudsætninger for at lave mineralske, komplekse og knitrende friske hvidvine.Famille Brocard Petit Chablis er let gylden i glasset med aromaer af akacie og friske mandler. Smagen er vibrerende, saftig og rund, med citrus og florale nuancer.

Fevre-Fevre, Chablis 2022 (v/6stk)

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer som dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100% i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.) hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning ”sur lie” (med bundfald). Processen varer i min. 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.Chablis fra FÈVRE-FÈVRE har en frisk, aromatisk duft med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede en flot mineralitet i duften. Smagen er ligeledes meget frugtrig, godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og af mineralitet.Server den til skaldyrsretter, skaldyrssupper, grillet fisk, østers, friskpillede rejer…

Famille Guilhem Sauvignon Blanc 2022 (v/6stk)

Sprød og aromatisk hvidvin, som virkelig viser, at det ikke kun er i de kølige egne nordpå at Sauvignon Blanc trives. Her er masser af fyldig moden frugt kombineret med aromatisk urtede toner i duften. Stilen er frisk og læskende, men der er nok solmoden fylde til at vinen sagtens kan klare rusitkke fiskeretter med fuld knald på alle smagsparametre.

Domaine Raoul Gautherin, Petit Chablis 2022

hos Gautherin ligger 'Den Lille Chablis' heldigvis ikke under for navnet. Petit Chablis er hvidvin fra marker, som sædvanligvis ligger på mindre attraktive placeringer - men hos Alain og Adrien har de kun et mikroskopisk plot Petit Chablis, som ligger lige over 1.Cru-marken Vaillons. Den ældre herre der pryder etiketten er Raoul. Ham, hvis navn står på vinhusets dør, og som er Alains far og Adriens farfar. Og vinens navn 'La terre de mon père' betyder da også 'Min fars jord'. Det er en hyldest til gamle dage, til familiens ophav og til hvordan Chablis altid har smagt. Hvordan de har lavet vinen er en familiehemmelighed - men det er også ligemeget, for det er nemlig velsmagende, enkel Chablis uden dikkedarer. Server i almindelige hvidvinsglas ved 8-10°C. Drik til fisk, skaldyr eller lette fjerkræsretter.