Eschbach-Dornstetter, Pinot Gris Réserve 2017 (v/6stk)

En krydret og autentisk Pinot Gris uden knæfald for den omsiggribende restsødme, og dermed en vin som definerer såvel regionen som druen med imponerende akkuratesse og med en friskhed, som ikke er hverdagskost for druen. Slet ikke i Alsace. Bare autentisk og nærmest umulig at spytte ud.

149,-104,3 kr

Andre kiggede også på

Stepp, Pinot Gris 2020

Denne alsidige Pinot Gris er udsøgt og forfriskende alene eller som partner med salater, hvid fisk eller rejeretter. Druerne til denne vin kommer fra gamle vinstokke plantet på den kalkstens rige jord i Pfalz-regionen i Tyskland. Druerne plukkes i den sidste del af høsten for at sikre fuld frugt modenhed. Dermed har vine masser af saftig frugtsmag af æble, melon og pære.50% af planterne står I kalksten, resten I sandsten og blandet jord. Igen 8 mdr. på bundfald og 5% af vinen fadlagres på 2. års fade. Frisk type af Pinot Gris med stor intensitet og mineralske toner. Har noter af modne æbler, melon og Poire William.

Eschbach-Dornstetter, Riesling Réserve 2020 (v/6stk)

En klassisk og autentisk Riesling uden knæfald for den omsiggribende restsødme, og dermed en vin som definerer såvel regionen som druen med imponerende akkuratesse. Hverken for tynd eller for koncentreret, hverken for neutral eller for opulent, bare dejlig tør.

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Roche Calcaire 2020

Calcaire er sammensat af flere lokationer, men vinstokke fra Clos Windsbuhl, plantet mellem1988 -92, er altid rygraden. Øvrige druer er fra kalket jord i andre marker, som Olivier vurderer vil matche godt. Fællespræget er altid kalket citrus, god tyngde og en tiltagende frugtvægt, når vinen udvikler sig. 2018 gærede ud til tør smag. Gem gerne, eller brug karaffel som ung.

Hofstätter, Pinot Grigio 2021 (v/6stk)

Pinot Grigio giver i Alto Adige en vin, der er slankere og mere syrespændstig end de tilsvarende mere frodige varianter fra Alsace. Druen kendes i Alto Adige, såvel som i Tyskland, som Ruländer eller Grauburgunder, og de sprøde, korrekt fremstillede vine er efterspurgte.Hofstätters Pinot Grigio er klassisk for området og er en frisk, ren, sommerlig og relativ let vin med en bred appel, og den er udelukkende lagret på ståltanke for at bevare en umiddelbar, primærfrugtig karakter, der gør den gastronomisk velegnet, om end den også er fortrinlig til blot at nyde i sin egen ret. Gastronomisk er den oplagt til lette fiskeretter og de generelt lettere, også grøntsagsprægede retter i de nye nordiske køkken.