Domaine Thibert, Pouilly-Fuissé Vignes Blanches 2019

Vinmarkerne til Thiberts Vignes Blanches er beliggende over Fuissé i den midterste del af skrænterne, mod syd og sydøst. Den stabile hældning på omkring 23%, muliggør ideel dræning af jorden og giver koncentration og overdådighed til vinen. Thiberts Vignes Blanches lagrer i alt i 18 til 22 måneder. 11 måneder i tønder og resten af ​​tiden i rustfri stålkar. Aftappet med lidt eller ingen filtrering. Vignes Blanches (Hvide vinstokke) lever op til sit navn. Den har en meget ren bouquet, med delikat frugtighed, blomsternoter og en dejlig mineralitet, alt sammen velbalanceret på grund af den velkontrollerede ældning/lagring. Denne fint smørholdige vin, der oser af Chardonnays friskhed, afslører også dejlige dufte af lime, lakrids, mentol og friske hasselnødder. Kombinationen af ​​stramhed, finesse og energi skaber en følelse af blid fløjl. Ligefrem og ryddelig lige fra starten, med kolde stenagtige note og en let saltet smag. Der er en vedvarende tilstedeværelse af træ overalt, hvilket gør denne vin ideel til længere lagring. Teksturen er overdådig, konsistent og stram på én gang. En fremragende frisk vin, med et stort potentiale over tid.

489 kr

Andre kiggede også på

Domaine Thibert, Pouilly-Vinzelles Les Longeays 2017

Thiberts Pouilly Vinzelles lager i alt 18 til 22 måneder, med lagring i tønder i 11 måneder og derefter i rustfri ståltanke.I smagen viser den en intens og dyb bouquet, der minder om denne vins originale terroir sammensat af flint og med påvirkning fra fadlagringen, der giver vanilje og toastede noterSmagen er fyldig, godt afrundet og struktureret med en fin syre og harmoniske træagtige noter, gjort lettere af en behagelig finish af citrus. Denne fløjlsbløde Pouilly-Vinzelles tilbyder en frisk og subtil stil.

Domaine Chatelain, Pouilly-Fume Harmonie 2018

Chatelain Pouilly-Fumé er sprød, rank og spændstig. Her danser noter af stikkelsbær, solbærbusk, røg og flint let med den spændstige syre og friske figur. Alt i alt intens, fyldig og ren sauvignon blanc!Pouilly-Fumé er en af de østligste appellationer i Loire og er nabo til ofte mere omtalte Sancerre sydøst for byen Orléans. I Pouilly Fumé kræver det optimale forhold hele vækstsæsonen for at få druer, som kan skabe balancerede vine, der ikke er for grønne i udtrykket. Pouilly er ubetinget et af de bedste vinområder i Loire for tørre hvidvine og kan sagtens måle sig med Frankrigs bedste som f.eks. Chablis eller Bourgogne. Pouilly-Fumé er udelukkende lavet på sauvignon blanc.

Domaine Guy Bocard, Meursault Vieilles Vignes 2019

Druerne til denne Meursault Vieilles Vignes kommer fra de 4 forskellige parceller; En la Barre, Les Malpoiriers, Les Dressoles og Les Durots. Alle beliggende på syd-øst vendte skråninger i ca. 250 moh. og beplantet med vinstokke der er over 50 år gamle.Vinen er lagret 18 måneder på egetræsfade, hvoraf 25 % er nye fade. Klar gylden farve, der er frisk smør og honning noter på næsen. Den friske smør går igen i smagen, med saltede og ristede toner. Det er absolut en rig og kompleks vin, med en imponerende og vedholdende eftersmag.

Domaine Alain Cailbourdin, Pouilly-Fumé Les Cris 2020 (v/6stk)

En elegant og sprød Sauvignon, med noter af hvide blomster, lyse ferskner, stikkelsbær, urter, akacie og moden citrus. Aromatisk, gnistrende ren, nærmest anspændt og afventende indtil det relativt høje alkoholindhold bringer en cremet fylde i spil. Derpå cool syrlighed og salt mineralitet til sidst.