Domaine Roux, Meursault Village 2020

Fed cremet Meursault, som åber flot op i glasset med noter af moden tropisk frugt som ananas og lyche. Bagved kommer fadet ind i duftbilledet med noter af toast og lidt krydderi. I munden opleves vinen fyldig i god balance, hvor syre og smagsintensitet følges flot ad.

669 kr

Andre kiggede også på

Domaine Guy Bocard, Meursault Vieilles Vignes 2019

Druerne til denne Meursault Vieilles Vignes kommer fra de 4 forskellige parceller; En la Barre, Les Malpoiriers, Les Dressoles og Les Durots. Alle beliggende på syd-øst vendte skråninger i ca. 250 moh. og beplantet med vinstokke der er over 50 år gamle.Vinen er lagret 18 måneder på egetræsfade, hvoraf 25 % er nye fade. Klar gylden farve, der er frisk smør og honning noter på næsen. Den friske smør går igen i smagen, med saltede og ristede toner. Det er absolut en rig og kompleks vin, med en imponerende og vedholdende eftersmag.

Domaine Roux, Meursault Village 2020

Fed cremet Meursault, som åber flot op i glasset med noter af moden tropisk frugt som ananas og lyche. Bagved kommer fadet ind i duftbilledet med noter af toast og lidt krydderi. I munden opleves vinen fyldig i god balance, hvor syre og smagsintensitet følges flot ad.

Domaine Roux, Rully Clos Des Mollepierres 2018

Rig og intens enkeltmarks Rully i den fyldigere ende af spektret. Forførende burgundisk duft med noter af hvid fersken, smør, honning og citronskal, komplimenteret af nyslået tændstik, røg og vanilje. Cremet på tungen, men med en forfriskende syre og kalket mineralitet. Smagen følger næsen flot med noter af modne stenfrugter, abrikos, hvide blomster og smør, suppleret af let krydrede noter fra fadet. Fantastisk sammen stegte kammuslinger, lyst fjerkræ eller nøddeagtige komælksoste.Vinmarken ”Clos des Mollepierres” er navngivet efter jordbunden som består af ”bløde sten”, nærmere bestemt af ler- og kalksten. Den 4 hk. store vinmark er eget af familien selv og ligger i 230-300 meter over havets overflade. Druerne høstes udelukkende manuelt og vinen gennemgår fuld malolaktisk fermentering, hvoraf sidstnævnte giver vinen distinkte noter af smør og samtidig gør syren mere blød. Vinen lagrer på en blanding af nye og gamle egetræsfade i 10-12 måneder, inden den lagrer i 3 mdr. på flaske.

Domaine Michelot, Meursault Clos Saint Félix 2019 (v/6stk)

En generøs, men ikke opulent Meursault hvor den beherskede fadlagring diskret spiller op til og sammen med den fine frugt og den friske syre. Dejlige buketter af hvide forårsblomster og vanilje som forenes med æbler, havtorn og noter af moden citrus.