Domaine Rolet, Cremant du Jura Blanc Brut - Crémant

En herlig, frisk mousserende vin fra Jura distriktet. Det vælter op ad glasset med friske grønne noter af æble og i baggrunden citrusfrugt. Smagen er mild, men med fine små bobler, der fylder mundhulen. Frugten dominerer, men kvalitetsniveauet understreges af fine noter fra lagringen af flødekaramel og frisk brød. En balanceret vin, som er god til lette fiskeretter, eller som velkomst. I Jura distriktet arbejder Domaine Rolet med de bedste druer fra Champagne, og fremstiller en Cremant, som smagsmæssigt lægger sig tydeligt op af det mere berømte område. Cremant er en betegnelse, der bruges om mousserende vin fra andre områder i Frankrig end Champagne. Pinot Noir og Chardonnay blandes og gæringen foretages klassisk, først i gæringstanke og efterfølgende i flasken. Denne metode er med til at give den klassiske komplekse stil.

175 kr

Andre kiggede også på

Domaine des Pentelines Cotes Du Rhone Blanc CLARA 0,75 2018

Sublimt & elegant hvid Rhône-blend Cotes du Rhône er nok bedst kendt for sine krydrede, kraftige og frugtige rødvine fra Chateauneuf du Pape & Gigondas. Rhône laver dog også fantastiske hvidvine, gerne på et blend af flere forskellige druer. Denn

Domaine Bott Geyl, Crémant d'Alsace Extra Brut Bio (v/6stk) - Crémant

Det er efterhånden nogle år siden Jean-Christophe Bott overraskede os med sin nye mousserende vin, og fra at være et vellykket eksperiment er dette nu en vin, som Jean-Christophe er meget stolt over.Druerne kommer fra en lille flok at druedyrkere som alle har omlagt til økologiske dyrkningsprincipper, eller er i færd med det. Halvdelen af druerne er Pinot Blanc og den anden halvdel er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Chardonnay og Pinot Noir. De vinificeres hver for sig og sammenstikkes bagefter til den endelige vin, som fyldes på flasker med lidt sukker og lidt gær som Jean-Christophe selv har opformeret. Herefter får flaskerne fred og ro til at udvikle de fine bobler i mindst 24 måneder, hvilket er mere en dobbelt så lang tid som mindstekravet til en Crémant d'Alsace. Herefter degorgeres vinen og justeres til Extra Brut med bare 3-5g sukker.Resultatet er en vidunderlig mousserende vin med meget fine og vedvarende bobler. Den er ganske fyldig, mildt blomstrende og først og fremmest gnistrende ren.

Georges Duboeuf, Crémant de Bourgogne Brut (v/6stk) - Crémant

Et elegant glas bobler og mere end værdigt alternativ til mange basis Champagner.Skabt på Chardonnay og Pinot Noir fra udvalgte marker i bakkerne omkring Macon vinificeres mosten fra de to druer hver for sig og sammenstikkes herefter med lidt vin fra forrige års høst, inden den tappes på flaske for at gennemgå andengæringen på flaske. Denne proces tager 9-11 måneder, hvorefter vinen får sin Champagneprop og en dosage på 9 gram pr. liter.Resultatet er en Crémant med et fint brus, små livlige bobler og en dejlig frisk blomstrende aroma, der herligt suppleres af grønne æbler og toner af ristede brød og nødder. Derpå fyldig og trods sin dosage stadig med en helt tør mundfornemmelse.

Ernest Wein, Crémant Brut Blanc de Blancs

Når der står Cremant på etiketten, så er der bobler for alle pengene - og hos Ernest Wein er der masser af bobler for opsparingen. Her får du nemlig velsmagende, frugtig cremant med fine bobler og et hint af citrus. Det er en fornøjelse for både ganen og bankkontoen. Med cremant fra Ernest Wein er der ingen undskyldning for ikke at give los og få noget festligt i glasset. Server ved 7-8°C i almindelige champagneglas. Drik til alle festlige lejligheder - eller til sushi, friske forårsruller eller østers.