Domaine Raoul Gautherin, Chablis Grand Cru Vaudesirs 2021

Chablis Grand Cru Vaudesirs kommer fra en mark på kun 16,23 ha. hvor Gautherin har 0,89 ha. alt i alt. Som hovedregel er denne version af Chablis den mest intense og besidder den højeste mineralitet. I denne årgang er farven flot gylden og med en levende kerne. Duften er rig og besidder noter af moden eksotisk frugt, nyristet toastbrød og krydderier. Smagen er let cremet og virkelig intens med mange frugtnuancer og en stor personlighed. På alle måder en stor hvidvin med sublimt kvalitet i hver en dråbe. Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til smørstegt hvid fisk som fx søtunge.

849 kr

Andre kiggede også på

Domaine Raoul Gautherin, Chablis 1. Cru Vaillons 2022

Smagen af stor hvid Bourgogne i Chablis' kølige og afmålte stil. 1. Cru Vaillons er en af de mest spændende vine i Gautherins udvalg - det er hvidvin der er ultrapræcis og delikat og med den dybde der skal kendetegne Cru-Chablis.Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til cremet hummerbisque med urteolie.Chablis Vaillons 1. Cru er en 15 ha. stor mark vest for Chablis by og fra denne laver Alain Gautherin en spændende og intens vin. Farven er let gylden og duften har mineraler, urter, lidt flint og eksotisk frugt over sig. Smagen er bred og nuancerig med god syre og frugt, der varer ved et pænt stykke tid. Et glas fører hurtigt til ét mere - fordi vinen smager godt.

William Fevre, Chablis 1. Cru, Montée de Tonnerre 2020

Montée de Tonnerre er den nok mest kente Premier Cru mark i Chablis. Grunden hertil finder man i geologien i jorden. Den er nemlig nærmest identisk med jorden hos Grand Cru markerne, som ligger klods op af denne mark. Montée de Tonnere kan, grundet dette, være en mere intens og mineralsk oplevelse end sinde Premier Cru Brødre.Med over 80 parceller på Kimmeridge kalk har Vinmager Didier Seguier rigelig med kombinationsmuligheder at arbejde med. Hvert parcel vinificeres separat, og han har reduceret brugen af ny eg fra omkring 20% til 5%. Vinens potentiale ligger i dens sanselige påvirkning – for Chablis er denne afledt af vinens terroir, der skaber friskhed og mineralitet, kombineret med vinmagerens formåen, mener William Fevre. Vinen byder på et væld af smagsnuancer, perfekt balance og et unikt udtryk af friskhed og elegance.

Domaine Gilles Noblet, Pouilly-Fuissé Premier Cru 2020

Beliggende i byen Fuissé er de 3 Premier Cru marker Les Ménétrières, Les Vignes Blanches og Les Brûlés. Kalkstens- og lerholdig jord med et samlet areal på 46 hektar. Vin-markerne er plantet for 60 år siden. Gilles Noblets Pouilly-Fuissé Premier Cru er lagret på egetræsfade i 12 måneder. Vinen har en strålende gylden farve, med noter af mandler og kandiseret citron på næsen. I smagen udstråler den gourmet med noter af fersken, mango og til sidst tæt lakrids

Fernand Engel, Riesling Praelatenberg Grand Cru 2020

Topklasse riesling fra en af de bedste marker i Alsace. Gylden citrus i duften som kombineres pænt med ananas, fersken og frisk mineralitet. I smagen opleves stor smagsintensitet og en fin balancerende frugtsyre. Der er noter af frisk frugt og mineralske noter fra jorden. Ren og intens i eftersmagen som giver vinen kompleksitet nok til mere intense fiskeretter og modne oste.Praelatenberg marken er beliggende i Kintzheim som en enkel stor sammenhængende parcel. Jordbunden er granit og quartz over en bund af sand. Med en medium hældningsgrad er der her god grobund for riesling druen. Alle druer som Fernand Engel er dyrket økologisk.