Domaine Gueguen, Chablis Premier Cru Vosgros 2020

Skråningerne på dette sted danner et naturligt, sydvestorienteret amfiteater, der fremstiller en Chardonnay-baseret vin med lyse, friske karakterer, der er klassisk Chablis, omend lidt mere moden og rundere.

359 kr

Andre kiggede også på

Domaine Testut, Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2020

Testut-ejendommen, der i dag ledes af Cyril, sønnen, er blandt de berømte godser i Chablis-sektoren, men ikke kun det. Det er også en lille familieejendom, der stadig dyrker manuel høst. En knowhow, der afspejles i kvaliteten af vinene: Grands crus Grenouille, 1er cru Montée de Tonnerre osv.Testuts Premier Cru er en kraftig og kompleks vin der bestemt kan anbefales at gemme i kælderen et par år. Testut Premier Cru Montee de Tonnerre viser et mineral univers hvor frugter og blomster bringer fornemmelse og lys. Stor mineral karakter, men ikke for voldsomt, fordi den er rig og fedtet. Den perfekte balance mellem kraft, friskhed, mineralitet og modenhed. En klassisk vin!

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Corton Grand Cru Blanc 2019

Gauffroys Corton Grand Cru Blanc kan være en smule lukket i ungdommen, men udvikler sig hurtig meget frugtig og eksotisk vin. Corton Grand Cru har med stor kompleksitet og mange forskellige aromaer og nuancer af pære, appelsinskal, citrus og samtidig de klassiske smørnoter fra fadet som klassisk stor Bourgogne. Sprød og kompleks i smagen med flot mineralitet og renhed. Stor vin, raffineret og på sigt utroligt velbalanceret

Domaine Gueguen, Bourgogne Aligoté La Vigne de Marie Louise 2021

Gueguen's Aligoté La Vigne de Marie Louise er en tør, let, frisk og elegant vin med karakter og en god syre. Vinen kommer fra et masseudvalg af vinstokke, for at skabe en biodiversitet af vinarven, der består i at udvælge de planter der giver den bedste frugt og er mest interessante og genplante disse planter. På den måde bevarer autenciteten og kvaliteten af druesorten. Er drikkemoden op til 5 år efter høståret, men er best at nyde i sin ungdomServeres ved 10-12 grader, og vil være fremragende til lette fiske-anretninger og skaldyr!

William Fevre, Chablis 1. Cru, Beauroy 2019

En meget klassisk Chablis med glasklar frugtstil, rank syre og høj mineralitet fra syd-sydøstvendt mark med Kimmeridge kalk: signaturjordbunden for området. Fin ledsager til bl.a. fiskeretter, lyst fjerkræ og unge oste. Kan udvikle sig 6-8 år fra høståret.Med over 80 parceller på Kimmeridge kalk har vinmager Didier Serguier rigelig med kombinationsmuligheder at arbejde med. Hvert parcel vinificeres separat og han har reduceret brugen af ny eg fra omkring 20% til 5%. Vinens potentiale ligger i dens sanselige påvirkning - for Chablis er denne afledt af vinen terroir, der skaber friskhed og mineralitet, kombineret med vinmagerens formåen. Vinen byder på et væld af smagsnuancer, perfekt balance og et unikt udtryk af friskhed og elegance.