Domaine Chatelain, Pouilly-Fume Harmonie 2018

Chatelain Pouilly-Fumé er sprød, rank og spændstig. Her danser noter af stikkelsbær, solbærbusk, røg og flint let med den spændstige syre og friske figur. Alt i alt intens, fyldig og ren sauvignon blanc!Pouilly-Fumé er en af de østligste appellationer i Loire og er nabo til ofte mere omtalte Sancerre sydøst for byen Orléans. I Pouilly Fumé kræver det optimale forhold hele vækstsæsonen for at få druer, som kan skabe balancerede vine, der ikke er for grønne i udtrykket. Pouilly er ubetinget et af de bedste vinområder i Loire for tørre hvidvine og kan sagtens måle sig med Frankrigs bedste som f. eks. Chablis eller Bourgogne. Pouilly-Fumé er udelukkende lavet på sauvignon blanc.

199 kr

Andre kiggede også på

Domaine Thibert, Pouilly-Vinzelles Les Longeays 2017

Thiberts Pouilly Vinzelles lager i alt 18 til 22 måneder, med lagring i tønder i 11 måneder og derefter i rustfri ståltanke.I smagen viser den en intens og dyb bouquet, der minder om denne vins originale terroir sammensat af flint og med påvirkning fra fadlagringen, der giver vanilje og toastede noterSmagen er fyldig, godt afrundet og struktureret med en fin syre og harmoniske træagtige noter, gjort lettere af en behagelig finish af citrus. Denne fløjlsbløde Pouilly-Vinzelles tilbyder en frisk og subtil stil.

Domaine Chatelain, Pouilly-Fume Harmonie 2018

Chatelain Pouilly-Fumé er sprød, rank og spændstig. Her danser noter af stikkelsbær, solbærbusk, røg og flint let med den spændstige syre og friske figur. Alt i alt intens, fyldig og ren sauvignon blanc!Pouilly-Fumé er en af de østligste appellationer i Loire og er nabo til ofte mere omtalte Sancerre sydøst for byen Orléans. I Pouilly Fumé kræver det optimale forhold hele vækstsæsonen for at få druer, som kan skabe balancerede vine, der ikke er for grønne i udtrykket. Pouilly er ubetinget et af de bedste vinområder i Loire for tørre hvidvine og kan sagtens måle sig med Frankrigs bedste som f.eks. Chablis eller Bourgogne. Pouilly-Fumé er udelukkende lavet på sauvignon blanc.

Domaine Alain Cailbourdin, Pouilly-Fumé Les Cris 2020 (v/6stk)

En elegant og sprød Sauvignon, med noter af hvide blomster, lyse ferskner, stikkelsbær, urter, akacie og moden citrus. Aromatisk, gnistrende ren, nærmest anspændt og afventende indtil det relativt høje alkoholindhold bringer en cremet fylde i spil. Derpå cool syrlighed og salt mineralitet til sidst.

Domaine de Pellehaut, Harmonie de Gascogne Blanc 2021 (v/6stk)

Vinen byder på en intenst blomstret duft med fine nuancer af grapefrugt og sødmefulde stikkelsbær, og smagen er tindrende frisk og velafbalanceret med god længde og en sprød finish. En super all-round hvidvin som både egner sig til at ledsage retter såsom pasta, fisk eller skaldyr eller som appetitvækker. Ren harmoni fra Gascogne.