Domaine Charles Baur, Grand Cru Brand Riesling 2017

Man rammes først af elegancen - det er virkelig hvidvin som trækker på hele klaviaturet. Citrusskal, konfiteret citron, smøragtig cremethed og en næsten perlende syre. Her går dybde og elegance hånd i hånd og man smager, hvorfor Riesling er den mest spændende druesort i Alsace. Her er også en underskov af hvide blomster og noget mineralsk, næsten krydret præg. Server ved 7-9°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til god og vellavet sushi.

279 kr

Andre kiggede også på

Domaine Testut, Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2020

Testut-ejendommen, der i dag ledes af Cyril, sønnen, er blandt de berømte godser i Chablis-sektoren, men ikke kun det. Det er også en lille familieejendom, der stadig dyrker manuel høst. En knowhow, der afspejles i kvaliteten af vinene: Grands crus Grenouille, 1er cru Montée de Tonnerre osv.Testuts Premier Cru er en kraftig og kompleks vin der bestemt kan anbefales at gemme i kælderen et par år. Testut Premier Cru Montee de Tonnerre viser et mineral univers hvor frugter og blomster bringer fornemmelse og lys. Stor mineral karakter, men ikke for voldsomt, fordi den er rig og fedtet. Den perfekte balance mellem kraft, friskhed, mineralitet og modenhed. En klassisk vin!

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Corton Grand Cru Blanc 2019

Gauffroys Corton Grand Cru Blanc kan være en smule lukket i ungdommen, men udvikler sig hurtig meget frugtig og eksotisk vin. Corton Grand Cru har med stor kompleksitet og mange forskellige aromaer og nuancer af pære, appelsinskal, citrus og samtidig de klassiske smørnoter fra fadet som klassisk stor Bourgogne. Sprød og kompleks i smagen med flot mineralitet og renhed. Stor vin, raffineret og på sigt utroligt velbalanceret

Domaine Barmes-Buecher, Gewurztraminer Hengst Grand Cru 2016 (v/2stk)

92+ point - Vinous, januar 2019Luminous straw-yellow. Tropical fruit, cloves, vanilla, cinnamon and orange blossom aromas are complicated by grilled smoked meat on the enticing nose. Vibrant and juicy, offering relatively sweet, round flavors of lychee, pink grapefruit and papaya (21.6 g/L r.s. and 3.1 g/L total acidity). The finish is tactile and offers a slight note of green underbrush and earth. The estate shows a sweetness scale of 1 to 5 on its back labels, and this is tagged at 3 (“medium-dry”). Usually a powerful Gewürz in the Hengst mold, but less so than usual given the fresh year.92 point - gastro:75 ha, mange siger, at Hengst er et af skræmmeeksemplerne på grand cru-kategoriens ekspansive og grådige demarkering. Ingen kan dog betvivle Hengst-markens evner. Wintzenheims stolthed og præget af kalket mergel, perfekt for fuld ekspressiv gewurtztraminer. Den oser positivt af Lancômes Trésor, Dr. Hauschka-produkter med rosensessens, den er røget, dyb og frisk på samme tid, fed, cremet og rig, men hyperfokuseret, nærmest trodsigt med ca. 22 g restsukker. Tal kan lyve – den virker ikke sød, og igen er der trylleri med eftersmagen, der formår at samle fokus, selvom alkoholen brænder en smule.- René Langdahl Jørgensen, gastro juni/juli 2019.

Domaine Gueguen, Chablis Grand Cru Les Preuses 2020

Gueguens Chablis Grand Cru Les Preuses har en strålende gul farve. Vinen er elegant, og har en selvsikker næse af hvide blomster, citrus og hvid frugt (pære, fersken). På ganen er denne vin meget fin, med afbalanceret syre og en mineralsk finish, meget tydelig Chablis stil!Kan lagres i 10 til 15 år. Mineraliteten og aromaerne af denne vin vil udvikle sig over årene, samtidig med at den bevarer livlighed og vitalitetServeres ved 10-12°CNyd den til grillet fisk eller fisk i sauce, grillet fjerkræ og lyst kød i flødebaserede saucer.