Domaine Charles Baur, Cuvee Charles Riesling 2019

Traditionsrig og moderne - Cuvee Charles er opkaldt efter huset grundlægger, og hylder alt det Alsace står for. Der er ingen tvivl om, at det er riesling i glasset - her er cremet dybde, klart friskt citruspræg og sprødhed og mineralitet, som samles i en rund og lang afslutning. Man fornemmer virkelig at Eguisheim er lige hjertet af Alsace - det her er vin, der smager af tradition.

169 kr

Andre kiggede også på

Domaine Charles Baur, Cuvee Charles Riesling 2019

Traditionsrig og moderne - Cuvee Charles er opkaldt efter huset grundlægger, og hylder alt det Alsace står for. Der er ingen tvivl om, at det er riesling i glasset - her er cremet dybde, klart friskt citruspræg og sprødhed og mineralitet, som samles i en rund og lang afslutning. Man fornemmer virkelig at Eguisheim er lige hjertet af Alsace - det her er vin, der smager af tradition.

Domaine des Aubuisieres, Vouvray Sec Cuvee de Silex 2020 (v/6stk)

Bernard Fouquet er en mester, og hvis han havde spillet skak, ville vi kalde ham en stormester. Lige siden vi svingede forbi for første gang for snart 20 år siden, har han leveret med usvigelig sikkerhed og levet op til sit eget mantra om, at der ikke findes dårlige årgange. Han indrømmer gerne at hvert eneste år byder på større eller mindre udfordringer, men hvis vinbonden bare er flittig ude i vinmarken og ikke alt for grådig i kælderen, vil det ifølge Bernard Fouquet altid være muligt at skabe stimulerende vine.I 2019 hvor det blev ekstremt varmt og tørt i juli var tricket nok engang at lade lidt flere blade blive på vinstokkene og det sammen med det frodige bunddække af græs og blomster sørgede for at druerne ikke blev forbrændte og ikke tørrede ud og i den sidste uge af september kunne Bernard Fouquet og hans team høste rigelige mængder smukt modnede druer uden spor af råd og med en fin aromatisk kompleksitet.Cuvée Silex er skabt på et sammenstik af frugt fra de mest flint og kiselholdige parceller. Høsten er overvejende manuel og fremme på vingården er det obligatorisk med en soignering af klaserne inden de havner i den pneumatisk presse. Efter presningen får mosten lov til at sætte sig under kulsyre tryk (for at undgå oxidation og for at reducere den senere tilsætning svovl) i 3-5 dage hvorefter gæringen i rustfrit stål og cement forløber ved bare 18-20 grader hvorefter vinen modner 8 måneder på bærmen frem mod aftapningen på flaske i april måned.Som altid en herlig Vouvray som nok er Sec, men qua en lille restsødme - som balanceres vidunderligt af flot frisk syre og mineralitet - slet ikke er knastør. I stedet flot defineret rigt blomstrende frugt såvel i næsen som munden afført af hvide ferskner, kvæder og moden citron. Blød, cremet, livlig og frisk med en lang og kompleks eftersmag. Svært vanedannende!Nyd den som aperitif, til fisk og skaldyr med og uden sauce eller sammen med modne gedeoste fra Loire.

Domaine Charles Baur, Grand Cru Brand Riesling 2017

Man rammes først af elegancen - det er virkelig hvidvin som trækker på hele klaviaturet. Citrusskal, konfiteret citron, smøragtig cremethed og en næsten perlende syre. Her går dybde og elegance hånd i hånd og man smager, hvorfor Riesling er den mest spændende druesort i Alsace. Her er også en underskov af hvide blomster og noget mineralsk, næsten krydret præg.Server ved 7-9°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til god og vellavet sushi.

Domaine Bliemerose, Alsace Riesling 2017

God fylde og en herlig floral karakter i denne hvidvin. Duften byder på en hel palet af hvide blomster og friske tropiske frugter. Smagen er intens med masser af saftig, moden tropisk frugt og et krydret element i afslutningen. Super intensitet i eftersmagen og en vin, der med sin kompleksitet passer til en bred vifte af retter.En vin, som kommer fra Domaine Bliemeroses egne marker omkring byen Rosheim, der alle dyrkes efter biodynamiske principper. Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i marken, inden de placeres nænsomt i pressen. Selve presningen sker langsomt over 8 timer, hvor kun den bedste del af mosten bruges. Gæringen foregår helt naturligt med druernes egen gær, intet tilført. Vinen lagrer efterfølgende på fade i 11 måneder, inden aftapning på flaske på vingården.