Domaine Bott Geyl, Crémant d'Alsace Extra Brut Bio (v/6stk) - Crémant

Det er efterhånden nogle år siden Jean-Christophe Bott overraskede os med sin nye mousserende vin, og fra at være et vellykket eksperiment er dette nu en vin, som Jean-Christophe er meget stolt over. Druerne kommer fra en lille flok at druedyrkere som alle har omlagt til økologiske dyrkningsprincipper, eller er i færd med det. Halvdelen af druerne er Pinot Blanc og den anden halvdel er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Chardonnay og Pinot Noir. De vinificeres hver for sig og sammenstikkes bagefter til den endelige vin, som fyldes på flasker med lidt sukker og lidt gær som Jean-Christophe selv har opformeret. Herefter får flaskerne fred og ro til at udvikle de fine bobler i mindst 24 måneder, hvilket er mere en dobbelt så lang tid som mindstekravet til en Crémant d'Alsace. Herefter degorgeres vinen og justeres til Extra Brut med bare 3-5g sukker. Resultatet er en vidunderlig mousserende vin med meget fine og vedvarende bobler. Den er ganske fyldig, mildt blomstrende og først og fremmest gnistrende ren.

182,-154,7 kr

Andre kiggede også på

Domaine Bott Geyl, Riesling Kronenbourg Vendange Tardives 50cl - BIO 2015 (v/6stk)

En let gylden, subtil og krydret Vendanges Tardive med søde noter af mandariner, moden pære og kandiseret citrus der bliver balanceret af tilpas med syre, markant bitterhed og fin mineralitet som samtidig sørger for flot længde. Fyldig og saftig, men egentlig ikke videre sød og nok en sjovere legekammerat i det salte køkken end det søde.

Domaine Bott Geyl, Crémant d'Alsace Extra Brut Bio (v/6stk) - Crémant

Det er efterhånden nogle år siden Jean-Christophe Bott overraskede os med sin nye mousserende vin, og fra at være et vellykket eksperiment er dette nu en vin, som Jean-Christophe er meget stolt over.Druerne kommer fra en lille flok at druedyrkere som alle har omlagt til økologiske dyrkningsprincipper, eller er i færd med det. Halvdelen af druerne er Pinot Blanc og den anden halvdel er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Chardonnay og Pinot Noir. De vinificeres hver for sig og sammenstikkes bagefter til den endelige vin, som fyldes på flasker med lidt sukker og lidt gær som Jean-Christophe selv har opformeret. Herefter får flaskerne fred og ro til at udvikle de fine bobler i mindst 24 måneder, hvilket er mere en dobbelt så lang tid som mindstekravet til en Crémant d'Alsace. Herefter degorgeres vinen og justeres til Extra Brut med bare 3-5g sukker.Resultatet er en vidunderlig mousserende vin med meget fine og vedvarende bobler. Den er ganske fyldig, mildt blomstrende og først og fremmest gnistrende ren.

Georges Duboeuf, Crémant de Bourgogne Brut (v/6stk) - Crémant

Et elegant glas bobler og mere end værdigt alternativ til mange basis Champagner.Skabt på Chardonnay og Pinot Noir fra udvalgte marker i bakkerne omkring Macon vinificeres mosten fra de to druer hver for sig og sammenstikkes herefter med lidt vin fra forrige års høst, inden den tappes på flaske for at gennemgå andengæringen på flaske. Denne proces tager 9-11 måneder, hvorefter vinen får sin Champagneprop og en dosage på 9 gram pr. liter.Resultatet er en Crémant med et fint brus, små livlige bobler og en dejlig frisk blomstrende aroma, der herligt suppleres af grønne æbler og toner af ristede brød og nødder. Derpå fyldig og trods sin dosage stadig med en helt tør mundfornemmelse.

Ernest Wein, Crémant Brut Blanc de Blancs

Når der står Cremant på etiketten, så er der bobler for alle pengene - og hos Ernest Wein er der masser af bobler for opsparingen. Her får du nemlig velsmagende, frugtig cremant med fine bobler og et hint af citrus. Det er en fornøjelse for både ganen og bankkontoen. Med cremant fra Ernest Wein er der ingen undskyldning for ikke at give los og få noget festligt i glasset. Server ved 7-8°C i almindelige champagneglas. Drik til alle festlige lejligheder - eller til sushi, friske forårsruller eller østers.