Crémant d´Alsace, Cuvée prestige 2020

149 kr

Andre kiggede også på

Domaine Bott Geyl, Crémant d'Alsace Extra Brut Bio (v/6stk) - Crémant

Det er efterhånden nogle år siden Jean-Christophe Bott overraskede os med sin nye mousserende vin, og fra at være et vellykket eksperiment er dette nu en vin, som Jean-Christophe er meget stolt over.Druerne kommer fra en lille flok at druedyrkere som alle har omlagt til økologiske dyrkningsprincipper, eller er i færd med det. Halvdelen af druerne er Pinot Blanc og den anden halvdel er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Chardonnay og Pinot Noir. De vinificeres hver for sig og sammenstikkes bagefter til den endelige vin, som fyldes på flasker med lidt sukker og lidt gær som Jean-Christophe selv har opformeret. Herefter får flaskerne fred og ro til at udvikle de fine bobler i mindst 24 måneder, hvilket er mere en dobbelt så lang tid som mindstekravet til en Crémant d'Alsace. Herefter degorgeres vinen og justeres til Extra Brut med bare 3-5g sukker.Resultatet er en vidunderlig mousserende vin med meget fine og vedvarende bobler. Den er ganske fyldig, mildt blomstrende og først og fremmest gnistrende ren.

Crémant d'Alsace Brut

Vinen viser en smuk let gylden farve med små fine bobler. I næsen finder man modne æbler, citroner og ristet toast. I munden fornemmer man de bløde bobler, det kærtegner munden med stor fylde og elegance. Afslutningen er sprød og frisk.

Domaine Henry Fuchs, Crémant d'Alsace Extra Brut

Herlig Crémant på 40% Pinot Noir og 60% Auxerrois med fine, små bobler. Frisk og aromatisk i næsen, tør og forfriskende i munden med skøn syre/sødme balance og svagt toastede smagsnuancer.Druerne høstes i hånden og presses meget blidt i hele klaser før gæring. Henry Fuchs beholder kun første presning; resten sælges i bulk. Vinen gærer 2 måneder, får malolactic gæring og bliver tappet i juni og ligger 18 måneder i kælderen.Henry Fuchs er et lille domæne fra 1922 i historiske Ribeauvillé med i alt 10,5 ha., inklusiv parceller i Bergheim og Hunawihr. Paul Fuchs og børn leverer vine af høj kvalitet, der forener ren økologi (certificeret 2011) med begavet håndværk. Man lægger vægt på skånsomt markarbejde, hvor jordens mikrobiologiske liv generes så lidt som muligt. Fx er der naturligt ukrudt som bunddække mellem vinstokkene, som slås og ikke pløjes. Kemisk gødning og ukrudtsmidler bruges ikke.Alle druer høstes i hånden og brug af svovl minimeres. Der bruges næsten udelukkende naturlig gær. Fuchs har adopteret Zind-Humbrechts system for angivelse af restsødme: 1 tør - 5 helt sød. Henry Fuchs is an exciting domain, so search out the label with the fox. You will not regret it! -Alsace-Wines.

Crémant d´Alsace, Chardonnay 2020