Chateau du Coing, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie 2020 (v/6stk)

Denne Muscadet er skabt på frugten fra nogle af de bedst eksponerede parceller mellem Sèvre og Maine i kælderen på Château du Coing de Saint-Fiacre, hvor Véronique og Aurore Günther-Chéreau danner et af Frankrigs stærkeste mor/datter teams. Let, helt klassisk, forfriskende og charmerende Muscadet, som nærmest er farlig nem at drikke. Vinstokkene er op til 70 år gamle, høsten er manuel, og vinen er traditionelt fremstillet. Det vil sige, at alle stilke fjernes inden druerne presses og mosten ved hjælp af tyngdekraften løber ned i de rustfri ståltanke i kælderen. Her får mosten lov til at sætte sig i 48 timer inden bundfaldet fjernes og den alkoholiske fermentering sættes i gang. Herefter hviler vinen ”Sur Lie” sammen med gærresterne uden omrøringer eller anden form for manipulation frem til tiden efter Påske hvor mor og datter begynder at smage sig frem til det helt rette tidspunkt for aftapningen på flaske. Der er tale om en meget nænsom fremstillingsproces, som bevarer en smule kuldioxid i vinen, som de første år betyder, at vinen skænkes med bittesmå perler, og selv efter adskillige års modning vil man stadig fornemme en lille ekstra sprødhed som pirrer i munden. Vinnydere, som ikke er blevet belært om hvad ægte Muscadet Sur Lie handler om, vil ofte opfatte dette som fejl, men nej da. Det er en del af vinens DNA, og sammen med den høje syre fra druen Melon-de-Bourgogne skaber den uforstyrrede modning Sur Lie vine, som kan bevare deres friskhed i både 5 og 10 år efter høsten. Besøger man Véronique og Aurore Günther-Chéreau vil man således kunne smage vine fra 1990'erne, som stadig er forbløffende vitale. En charmerende, diskret blomstrende og livlig vin, som bliver løftet frem af sprøde æbler og pærer, saftig læskende citrus og udtalt mineralitet. Et forrygende match til østers, men glem alt om de store ferske danske. Det klassiske match er de små salte østers fra bankerne ved Moëze-Oléron eller fra Bassin d'Arcachon lidt længere sydpå.

125,-106 kr

Andre kiggede også på

Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape Blanc 2021 (v/6stk)

Dette er en mild og aromatisk, men samtidig også sprød og elegant ambassadør for den sydlige Rhônedals mest prestigefyldte appellation, Châteauneuf-du-Pape.En vin som kommer med en fin syre som ikke bare griber, men også omfavner den milde fylde og delikate frugt. Blomstrende og rig på ananas, melon og moden citrus og lige efter frigivelsen charmerende grænsende til uimodståelig. Vil udvikle sig med årene.

Chateau Soucherie, Coteaux du Layon Patrimoine 2018 (v/6stk)

Fra Beaulieu i Layon vokser 30 år gamle stokke på Chenin Blanc i kalk- på skiferholdige marker, der står bag tilblivelsen af denne ædle, halvsøde 'Patrimoine'. Druerne er høstet sent, og de som ligger i de fugtigste, mest tågeomsvøbte områder tættest på Loire-flodens løb angribes årligt af eftertragtet Botrytis Cinerea eller 'ædelråd', der medfører en udtørring af druerne og i denne proces en berigelse af aromaen samt forøgelse af sukkerkoncentrationen og smagsintensiteten. I kælderen er vinen lagret 6 måneder i små og store egetræsfade indtil aftapning og frigivelse i sommeren 2018.Sukkerniveauet i den færdige vin ligger på 76 g/l, og vinens aromaprofil er følgeligt enormt kompleks, koncentreret og balanceret med noter af citrusfrugter, abrikoser, mango, pomerans, trøffel og kardemomme. På tungen udviser den endvidere en olieret fedme og en mærkbar men ikke altdominerende sødme, som balanceres helt efter bogen af samtidigt ranke syre og dens opkvikkende præg på den lange og frugtfyldte eftersmag.Soucherie Patrimoine er intet mindre end et storslået match, når det kommer til lagrede oste, frisk frugt eller alene som et sødmefuldt indslag efter middagen eller på terrassen. Servér ved 8-10 grader nu eller inden for de næste 15 år.

Domaine de la Combe, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie Rés. Personelle 2020

Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie Rés. Personnelle fra Domaine de la Combe er en elegant hvidvin fra Loire-dalen i Frankrig. Vinen er lavet på 100% Melon de Bourgogne-druer fra de bedste parceller i området, og er produceret på den traditionelle Sur Lie-metode, hvor vinen lagres på bærmen for at give ekstra kompleksitet og friskhed.Vinen har en lys strågul farve og en frisk aroma af citrusfrugter, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er tør og mineralsk, med noter af grapefrugt, pære og en let saltet tone. Sur Lie-lagringen har tilføjet en ekstra dimension til vinen, med en cremet struktur og en lang og forfriskende eftersmag.Domaine de la Combe er en lille, familieejet vingård, der ligger i hjertet af Loire-dalen. Vingården er kendt for at producere nogle af de bedste vine i området, og deres Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie Rés. Personnelle er ingen undtagelse. Vinen er perfekt til at nyde som aperitif eller til at ledsage fisk og skaldyr retter.

Chateau Gourran Cuvee La Fleur Blanche 2021 (v/6stk)

La Fleur Blanche er tør, sprød og frugtig hvidvin i klassisk Bordeaux-stil, hvor en duft af hyldeblomst og diskret tropefrugt dominerer. Her får den aromatiske Sauvignon blanc og friske Semillon lov til at spille sammen i et friskt og elegant blend, som virkelig kommer til sin ret når solen skinner og der er fisk og skaldyr på tallerkenen. Samtidig giver Muscadelle-druen et frugtigt præg til vinen, som alt i alt er saftig og drikkevenlig.Her, syd for Bordeaux by, spreder vinmarkerne sig på Garonne-flodens bredder, hvor jordbundens kalk og grus er med til at give vinene deres karakter. Vinene laves af det danske ægtepar Peter og Tine, som har drevet vingården i Cadillac som 2. generation siden 2007.