Chateau de Rochemorin, Blanc 2018

Elegant duft af æble, citrus, fersken, og et fint strejf af fad. Frisk, let krydret smag, god fylde og frisk, krydret, cremet eftersmag. Château de Rochemorin har en flere århundrede lang og yderst interessant historie, men det er fra 1973 at slottes nyere vinhistorie er blevet skrevet. André Lurton købte nemlig Château de Rochemorin i 1973, og gik omgående i gang med at genplante og renovere. I dag er det hans søn, Jacques Lurton, der har overtaget ansvaret, og udviklingen af ejendommen, markerne og vinene, er fortsat. Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har opnået en betydelig anerkendelse som værende blandt de bedste vine i appellationen, selvom slottets vine ikke er blandt de klassificerede. Vinen er produceret på 100% Sauvignon Blanc. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og der sker en sortering af klaserne ude i marken, og når druerne kommer ind til kælderen. Efter vinifikationen lagres vinen i 10 måneder på franske egefade, hvoraf 35% er helt nye fade. Vinen skal helst have 1 - 2 år på flaske inden at man begynder at nyde den, og den er typisk allerbedst efter 2-5 år, men det er absolut en hvidvin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, skal den normalt også kunne nydes efter 12 – 15 år efter høsten. Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige retter med fisk og skaldyr. Et perfekt valg til østers, men også til grønsagsretter, oste og salater.

189 kr

Andre kiggede også på

Chateau des Eyssards, Sauvignon Blanc-Sémillon, Bergerac 2020

Stil som klassisk hvid Bordeaux: sprød, rank Sauvignon Blanc med citrus, æble, blomster og græs, støttet af bredde og vægt fra Semillon. Fin balance mellem det kølige, elegante og en lille snert eksotik fra det marginalt varmere klima. Fin til aperitif, lys fisk, kylling og grønsager.Druerne, 90% Sauvignon Blanc og 10% Semillon, udbløder koldt med skallerne, og den kølige gæring kan vare flere uger. Vinen ligger derefter sur lie med faststofferne fra gæringen for maksimal frugtaroma, til den tappes.

Louis Jadot, Clos de Loyse Bourgogne Blanc 2021

Vinen kommer udelukkende fra Château des Jacques i det sydlige Bourgogne. Som hvid Bourgogne-vin udviser den et perfekt men næsten usædvanligt klart udtryk af Chardonnay, når druestokken står i den meget granitholdige jordbund, der kendetegner det sydlige Bourgogne. Vinen er delvist fadlagret på franske egetræsfade, som det i øvrigt gør sig gældende for de fleste store Bourgogne-vine fra Côte d’Or, og lagringen har varet ca. 8 måneder. Château des Jacques Bourgogne Chardonnay er frugtig med sødlige vanille-noter. Den er velstruktureret, afrundet og meget fint balanceret i alle sine nuancer.

Château de Montfrin, Un coup de dés jamais n'abolira le hasard Blanc 2021 (v/6stk)

En smuk vin med et lille kick til nuancen på grund af den korte skalkontaktet. Underspillet sådan som det ofte er tilfældet med de valgte druer. Mild fylde, fin frugtighed og med en lille finurlig urtet note i den friske finish, som er med til at give vinen kant. Rart her at have et alternativ til tidens mange aromatiske og stylede hvidvine.

Domaine Roblin, Sancerre Blanc Enclos de Maimbray 2020

Her er vinen der er en hyldest til familien Roblins rødder i Maimbray. Druerne kommer fra en enkelt mark, som ligger lige op og ned af vingården. Det er delikat, frisk sauvignon blanc, som er helt umiskendelig sancerre.Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Sancerre er det bedste bud på vin til klassisk fransk gedeost - men også til retter med fisk og skaldyr.Nyd at sommeren er på vej og stil en flaske Enclos de Maimbray på bordet til den første sommerfrokost i haven når ferien er gået i gang. Her er de skarpe kanter poleret væk, og det er klassisk sauvignon blanc med masser af duft af sommergræs og krydderurter. Det dufter af ferie og smager af et glas mere.