Cave de Tain, Vin de France Marsanne

Hovedvægten er på den lokale drue Marsanne, som formår at bevare noget friskhed her i varmen - og der er samtidig tilsat et skævt Viognier for noget olieret dybde. Her væver Cave de Tain nemlig et tæppe på tværs af hele det nordlig Rhône, for at sammensætte en hvidvin som er frisk, elegant og kompleks på samme tid - og et frisk pust fra et traditionsrigt vinområde. Vinen er sammenstukket af fade fra hele området - herunder fra forskellige årgange, og er sammensat med udgangspunkt i at lave en spændende og elegant hvidvin, som er noget helt for sig selv. Vinifikation er primært på brugte fade - og en del fra beton. Duften er frisk med lag af citrus, citrusskal og honning samt modne stenfrugter. I munden er det dynamisk og frisk vin, som også har en dybde og moden frugt i sig med modne ferskner og citron i skøn harmoni.

149 kr

Andre kiggede også på

Pinot Noir Vin de France 2021

Vinen har en lys-transparent rød farve og en frisk, elegant rødfrugtet og kølig næse med jordbær, hindbær og krydderier. I smagen er den så frisk, blød og letløbende, at den alt for nemt drikkes i alt for store slurke! Drik denne elegante, saftige v

Cave de Tain, Vin de France Marsanne

Hovedvægten er på den lokale drue Marsanne, som formår at bevare noget friskhed her i varmen - og der er samtidig tilsat et skævt Viognier for noget olieret dybde. Her væver Cave de Tain nemlig et tæppe på tværs af hele det nordlig Rhône, for at sammensætte en hvidvin som er frisk, elegant og kompleks på samme tid - og et frisk pust fra et traditionsrigt vinområde.Vinen er sammenstukket af fade fra hele området - herunder fra forskellige årgange, og er sammensat med udgangspunkt i at lave en spændende og elegant hvidvin, som er noget helt for sig selv. Vinifikation er primært på brugte fade - og en del fra beton. Duften er frisk med lag af citrus, citrusskal og honning samt modne stenfrugter. I munden er det dynamisk og frisk vin, som også har en dybde og moden frugt i sig med modne ferskner og citron i skøn harmoni.

Cave de Tain, Cornas Nobles Rives 2019

Cave de Tains Cornas er sammensat fra 6 forskellige parceller i appelationen, som vinificeres hver for sig. Alle er højtliggende med masser af granit i jorden. Fire af de seks plots lagerer på fad - de øvrige på cement, og slutresultatet er en fænomenal rødvin, som virkelig viser hvad det er, der har gjort Nordrhône berømt. Duften af mørke bær, røg, peber og noget kraftigt animalsk. Det er seriøs og strukutreret rødvin med masser af dybde.2019 er topårgang i Nordrhone, hvor en varm og stabil sommer gav dybde og koncentration - og alle smagsnuancerne står allerede knivskarpt efter lidt tid i glasset. Der er elegant friskehed, fløjsblød tannin og saft og kraft i både duft og smag. Det er rødvin, der kræver et seriøst måltid, og særligt til efterårets vildretter står den flot, men også en seriøs grillet bøf med rustikt tilbehør, bliver længder bedre med Cornas i glasset. 92 point i Robert Parkers Wine Advocate.

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Rouge 2021 Sans Sulfite

Nordrhone er lig med fyldige, intense rødvine. Crozes Hermitage kommer fra en række små landsbyer som omkredser den legendariske by Tain lHermitage. Her fornemmer man, hvordan klassisk syrah skal smage. Smagen er fyldig, intens og frisk. Det er syrah som det skal smage - helt klassisk og dejligt at drikke.Server ved 16-18°C i store rødvinsglas. Drik til retter med kraftigt oksekød eller vildt og til røgede specialiteter.Vinen er lavet uden tilsat svovl og er modnet uden fadlagring.