Ca dei Frati, Lugana i Frati 2022 (v/6stk)

I Frati er, som familien selv angiver, vinbrugets stolthed og den vin, der har skabt dets omdømme. Druerne kommer fra lokale marker og koldgæres og lagres i 6 måneder på ståltanke for at bevare og udtrykke den uforvanskede, rene primærkarakter, med hvide æbleblomster, æble, abrikos og mandler og så udvikles den let voksagtige tekstur, hvis man har tålmodighed, for familien insisterer på vinens lagringsværdighed. Turbiana har da også et ry for at kunne gennemgå en interessant evolution, og dermed opnå et mere komplet udtryk, som Luigi Veronelli engang fremhævede det. En let, frisk, primærfrugtig hvidvin med delikate noter af sarte, hvide blomster, æbler, abrikos og mandler. Sommerlig, tiltalende, men også karakterfuld og med nerve i afslutningen.

159,-149 kr

Andre kiggede også på

Ca dei Frati, Lugana i Frati 2022 (v/6stk)

I Frati er, som familien selv angiver, vinbrugets stolthed og den vin, der har skabt dets omdømme.Druerne kommer fra lokale marker og koldgæres og lagres i 6 måneder på ståltanke for at bevare og udtrykke den uforvanskede, rene primærkarakter, med hvide æbleblomster, æble, abrikos og mandler og så udvikles den let voksagtige tekstur, hvis man har tålmodighed, for familien insisterer på vinens lagringsværdighed.Turbiana har da også et ry for at kunne gennemgå en interessant evolution, og dermed opnå et mere komplet udtryk, som Luigi Veronelli engang fremhævede det.En let, frisk, primærfrugtig hvidvin med delikate noter af sarte, hvide blomster, æbler, abrikos og mandler. Sommerlig, tiltalende, men også karakterfuld og med nerve i afslutningen.

Ca dei Frati, Brolettino 2021

Meget elegant, fyldig hvidvin med god dybde og kompleksitet. Fadlagringen giver vinen mere krop og en cremet karakter med lang vedholdende eftersmag.Druerne fermenteres indledningsvis på ståltanke og overføres derefter til barriques. Der gennemgår vinen malolaktisk gæring og lagre i 10 mdr. og 3 mdr. på flaske.

Ca dei Frati, Ronchedone 2020

Baggrund I den sydlige ende af Gardasøen, der hvor Lombardiet lige akkurat ikke er blevet til Veneto ligger byen Sirmione og vinhuset Cà dei Frati i hjertet af produktionsområdet for Lugana DOC. Navnet (munkenes hus) er ikke tilfældigt valgt, men vidner om at der i flere århundreder har været et kloster på stedet. Det er således beskrevet at man fra markerne har produceret vin helt tilbage i 1782. Dal Cero familien købte huset i 1939, men begyndte først at producere under eget navn i 1969 under ledelse af Pietro dal Cero. Dette skift i strategien medførte en gennemgribende modernisering både i vinmarkerne og i kælderen, og hermed var man et af de første vinhuse der satsede på kvalitet frem for kvantitet. I dag betragtes Cà dei Frati som den ubestridt førende producent af Lugana.Duft og smag: Det er en meget fyldig vin, der har noter af modne bær, udblødte bær, marmelade, spicy krydderier, kirsebær og balsamico. I munden er der masser af saft og kraft, men en ren og elegant frugt der viser en fin mineralitet. Der er rigtig god balance mellem den sødlige frugt og tanninerne, der gør vinen helstøbt i sin fremtræden.Gastronomi: Vinen er udpræget en efterårs- og vintervin, som passer ideelt til alle kraftigere retter, som simreretter, stege braiseret i vin, vildt, klassisk julemad, hvor fedet skal drives af med en god saftighed. Også til gode modne oste, fyldige pastaretter og supper med forskellige kødstykker. Bør serveres en anelse afkølet, da alkoholen ellers vil få for meget magt. Ca. 17 grader.Lagring: Det er en spændende sammenblanding af den lokaleMarzemino, Sangiovese og max 10 % Cabernet Sauvignon. Vinen lagres på barriques i 14 måneder og op til 10 måneder på flaskeefterfølgende.

Ca dei Frati, Benaco Bresciano Pratto IGT 2020

Kraftig, fed og aromatisk vin med stor kompleksitet og dybde. Vedholdende med en fantastisk lang eftersmag.Druerne er høstet forholdvis sent, for at få fuld modenhed. Turbiana og Chardonnay er lagret på både stål og barriques. Sauvignon er kun lagret på ståltank. Lagret i 12 mdr. og 6 mdr. på flaske.