Bischöfliche Weingüter Trier, Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese Feinherb 2020

Denne Ruwer Riesling viser i duften tydelige aromaer af moden gul frugt. Meget saftig og tæt i smagen. En vin med mange lag af kompleksitet og et stort potentiale. Kaseler Nies'chen vinmarken ved Ruwer-floden er i alt beskedenhed den bedste mark i Ruwer dalen. Vinene fra marken er præget af elegance, finesse og mineralitet. Vinen produceres gennem en selektiv høst, skånsom drueforarbejdning og gæring i store 1000 liters fade, der danner grundlaget for denne og alle producentens øvrige enkeltmarks vine. Vinen lagre med bærmen/lees i nogle få måneder inden aftapning. Denne proces giver vinen endnu et lag af kompleksitet samt en mere bred, cremet mundfølelse. På trods af sit prædikat som en Spätlese Feinherb indeholder vinen kun 13,8 gr. restsukker pr. liter. Der er derfor fortsat tale om en vin som trækker mere henimod det tørre end til det søde.

249 kr

Andre kiggede også på

Bischöfliche Weingüter Trier Falkensteiner Riesling Trocken 2020

Druerne til Falkenstein Riesling Trocken dyrkes på ekstremt stejle marker i Saar dalen, og kendetegnes ved den skifferholdige jordbund, som bidrager med en unik mineralsk krydret karakter. Kirkerne bag Bischöflicher Weinguter Trier har opdyrket markerne her i flere hundrede år, og kender derfor jord, planter og vejret ud og ind, hvilket resulterer i en eminent kvalitet hver årgang. Aromaerne kredser om den ranke syre og krydret mineralitet og byder derudover på hvide ferskner, grønne æbler, abrikoser og citroner.

Weingut von Hövel, Oberemmeler Hütte, Spätlese Riesling 2018

Flot harmoni og intensitet. Hvid fresken, passionsfrugt grape og skifermineraler i duften. Smagen er letbenet og charmerende med associationer til pære, anis, honning og passionsfrugt, på trods af at druerne er høstet med 95 øchsle i sødme, som nærmest er auslese-niveau. Glasklar syre tæmmer frugten fint og støtter den dansende stil.

Markus Molitor, Kinheimer Rosenberg Spätlese Feinherb 2017

Halvtør, elegant, intens og saftspændt Riesling fra den stejle enkeltmark Kinheimer Rosenberg. Delikat, aromatisk og frugtfyldt bouquet med noter af lys fersken, pære, hvide rosenblade og modne citrusfrugter. En mineralsk brise komplementerer den intense, men sarte frugt. I munden opleves vinen blød, givende og let pikant, med en delikat honningsødme, suppleret af en kerne af lyse stenfrugter, passionsfrugt, grape og moden klementin. Rasende mineralsk med en charmerende sødme og læskende syre. En vin der med sin saftige frugt, lette sødme og sprøde syre, er en forfriskende ”stand-alone” vin. Fantastisk sammen med asiatisk inspirerede retter eller serveringer med sødmefulde skaldyr. Thai fiskefrikadeller, grillede rejer, vietnamesiske nuddelsalter, eller den klassiske ”Pad thai” er helt oplagte ledsagere.Enkeltmarksriesling fra den stejle vinmark Kinheimer Rosenberg, der ligger lige bag byen Kinheimer. En vinmark der ligger med syd/sydvest-vendt eksponering og hvis jordbund er præget af et højt skifferindhold. Alle druer håndhøstes og de helt rene og sunde druer presses let, inden vinen fermenterer i flere timer sammen med skallerne, for at trække mere aroma ud i vinen. Efter dette gæres vinen i store træfade med den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen med bundfaldet i en længere periode inden aftapningen.

Weingut Huls, Spñtlese Zeltinger Sonnenuhr 2019

Fra en af de bedste marker med nogle de af absolut stejleste skråninger i Mosel høster Markues sine Riesling druer til denne Spätlese. Druerne er lettere angrebet af botrytis og preses forsigtgt for at macerere ganske kort tid med skindet. Gæringensprocessen foregår i temperaturstyrede tanke og stoppes ved nedkøling for at bevare den naturlige sødme i vinen.Op af glasset vælter hvide ferskner, nektariner, passionsfrugt, bergamotte og flint. Det er en energisk, saftig og kompleks vin, med en livlig interaktion mellem den naturlige sødme og syrer. Det er en avanceret vin med en enorm tæthed og lang koncentreret eftersmag.