Bischöfliche Weingüter Trier DOM Riesling Feinherb 2020

Dom kollektionen er den perfekte vin til anledningen - uanset om det er en almindelig onsdag aften eller om aftenen står på gæster og fest. Feinherb er en uofficiel kategori for en stilart som ligger nær de halvsøde vine. Den lille ekstra mængde restsukker, betyder at vinen er utrolig generøs i sin frugt og den ranke syre pakkes mere ind, end man ser det i f. eks. trocken.

149 kr

Andre kiggede også på

Lukas Kesselring, Riesling Feinherb 2020 ØKO

Skøn og moderne Riesling Feinherb fra Pfalz. i Tyskland, som er certificeret økologisk, biodynamisk og vegansk. Vinen har den helt rette balance, hvor den halv søde stil (feinherb), balanceres elegant af en afstemt syre.Meget duftende Riesling med masser af frugtig duft fra æble, lime og fersken og en krydret, eksotisk antydning af ingefær.I munden fornemmes en frisk og sprød syre nærmest som en let mousse. Samspillet mellem sødme og syre er fantastisk godt og understreger frugten i vinen. Ananas og en nærmest kalkagtig renhed fornemmes på tungen og leverer en tilstedeværende, intens, lang eftersmag.Lukas Kesselring Riesling Feinherb er en skøn ledsager til ost, lyst fjerkræ, sushi, stærk asiatisk mad og asparges.

Weingüter Wegeler - Oestricher Riesling Trocken 2018

Herlig floral og intens hvidvin, som byder sig til med duft noter af hvide blomster, grønne æbler og en knivskarp mineralitet. Smagen er intens med en del af de samme noter og en præcis syre, der giver renhed og slankhed til vinen. En vin, der vil passe godt til skaldyr, eller milde tørre oste.Oestrich er navnet på den bedste by i Rheingau til tør riesling. Her er jordbunden løs ler på toppen og hård granit længere nede. De vinmarker som Wegeler har her står med en flot eksponering mod syd- og sydvest. Alle druer høstes i hånden, for at få den optimale sortering allerede i vinmarken.

Weingüter Wegeler - Rheingau Riesling Trocken 2018

Denne vin er herlig frisk med rieslingdruens rene karakter. Herlige duftnoter af blomster og citrusfrugt, samt lidt nyslået græs. Smagen er frisk med mange af de samme noter og en forfriskende syre, der gør vinen frisk og elegant. En vin, der er en fornøjelse at drikke alene, ellers passer den flot til salater og milde fiskeretter.En vin som Wegeler fremstiller fra flere forskellige af deres marker i Rheingau regionen. Druerne høstes fra marker med god eksponering og jordbundsforhold der er optimale for riesling druen.

St. Antony Riesling Feinherb 2020

Den første årgang St. Antony producerede i Rheinhessen var 1918. Siden 1990 har producenten været en del af VDP ligesom man siden 2006 har været certificeret økologisk. Vingården råder da også over nogle af de bedste marker samt de bedste parceller i Roter Hang i Nierstein.St. Antony Riesling har fået prædikatet Feinherb, en titel som ikke er beskyttet, men blot bliver brugt til at beskrive Riesling som hverken er knastør eller sukkersød, men som er det tyskerne kalder lieblich.Der er således tale om en Riesling med en let sødme dog båret af Rieslings naturlige forfriskende og rensende syre.Prøv vinen til spicy orientalske retter, skalddyr som besidder en naturlig sødme eller drik den i store slurke på terassen.