Bürgerspital, Riesling Trocken Gutswein 2021

Riesling er den store stjerne i Tysklands - og her i Bürgerspitals rene, friske udgave forstår man hvorfor. Det er nemlig perfekt vin til solskin, hvor friske citrusfrugter giver en sprudlende forårsvin, som slukker tørsten og får mundvandet til at løbe. Bürgerspital er ét af Frankens ældste vinhuse, og de har selvfølgelig helt styr på deres hvidvin - særligt Riesling, hvor selv de almindelige husvine, somme denne, er som skåret ud af lærebogen - frisk, præcis og velsmagende. Drik ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Server på terrassen eller til lys fisk.

129 kr

Andre kiggede også på

Bischöfliche Weingüter Trier Falkensteiner Riesling Trocken 2020

Druerne til Falkenstein Riesling Trocken dyrkes på ekstremt stejle marker i Saar dalen, og kendetegnes ved den skifferholdige jordbund, som bidrager med en unik mineralsk krydret karakter. Kirkerne bag Bischöflicher Weinguter Trier har opdyrket markerne her i flere hundrede år, og kender derfor jord, planter og vejret ud og ind, hvilket resulterer i en eminent kvalitet hver årgang. Aromaerne kredser om den ranke syre og krydret mineralitet og byder derudover på hvide ferskner, grønne æbler, abrikoser og citroner.

Bürgerspital, Randersackerer Marsberg Riesling 2021

Vinmarken Randersackerer Marsberg ligger i klassifikationen VDP Erste Lage, hvor høstudbyttet er maksimalt 60 hl. pr. hektar og kun klassiske druesorter er tilladt. Her er tale om en Riesling gæret ved lav temperatur i rustfrie ståltanke, så frugtaromaerne står krystal klare. Vinen er let gul i farven med grønne strejf. Duften er elegant og citrusdomineret med modne grønne frugter. Smagen er koncentreret, mineralsk og frisk med hint af lime og rød grapefrugt.

Van Volxem, Schiefer Riesling Trocken 2021

Van Volxems vinmager, Roman Niewodnicanski, elsker vinstokke med alder på. Hans basis Schiefer Rieslig er fra minimum 25 år gamle vinstokke i Mosel/Saar.Alle Van Volxems vine er fra økologisk dyrkede vinmarker, alt er gæret ved det naturlige gær, vinen er ikke filtreret og niveauet af CO2 er på et minimum ved flaskning. Aromaen her er ekstremt livlig, pakket med nuancer af bl.a. limeskal, fersken, mynte, hvid peber, hvedeøl og røg. Klassisk Mosel-riesling på højt niveau. Fornemmelsen af sødme er til stede, men vinen er frisk, mineralsk og i fornem balance.Van Volxem Schiefer Riesling er en oplagt vin at have åben i sit køleskab, da den fint holder sig frisk efter 6-7 dage.Den lille fornemmelse af sødme, som vinen har, gør den perfekt til nærmest alt fra det asiatiske køkken, grillet/stegt lyst kød og alt fra havet. Van Volxem sætter standarden i Mosel for, hvor højt et niveau man kan have på sin basisvin!

Bürgerspital, Silvaner Trocken Gutswein 2021

Når du kører gennem Tyskland i det tidlige forår, så er der alle vegne skilte med ét ord, der går igen: Spargel. Forår er aspargestid og tyskerne elsker de hvide asparges i alle former. Onde tunger påstår, at det kun er postevand der går til asparges - men med Silvaner har du en trumf i ærmet. Silvaner er fin, prikkende og læskende hvidvin, som driver af forår - og står den ikke på asparges, er den hvidvin, som du nemt bare kan hælde i halsen når solen brager ned over haven og der skal noget koldt i glasset. Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til grillede hvide asparges med en syrlig Sauce Hollandaise.