Attis, Albariño Lías Finas 2022 (v/6stk)

Attis laver mange vine, men kun én vin hedder ret og slet Attis, nemlig denne varietale Albariño-vin fra 50 år gamle vinstokke ved byen Meaño i Val do Salnés, Galicien. Jorden under de små parceller består af granit samt lidt sand og ler, og sammen med kølige og fugtige luft fra Atlanterhavet blot 5 km væk opstår perfekte forhold for dyrkning af Albariño-druen. VinificeringEfter høst er druerne nøje sorteret, presset og så gæret ved det naturlige gær. Efterfølgende har vinen lagret 6 måneder i både ståltanke og store egetræsfoudres med jævnlig omrøring af de fine gærrester (lías finas), der ligesom vi kender det fra Bourgogne videregiver fyldighed, kompleksitet og også let cremede associationer til vinens smag. Aroma og smagI glasset har Attis således et flot klart skær med citrusgule nuancer. Derfra kommer en rig og intens aroma med friske abrikoser, mango, blomstrende frugttræer, citronskal og sågar grapefrugt toppet med lidt surdej. Smagen er saftig med mineralske salte og desuden en fornem frugtsyre, der giver en flot rank- og smidighed til den mediumfyldige og i visse facetter kraftigt byggede krop. Endelig er eftersmagen lang, frugtbåren og dejligt saftig. ServeringsforslagDet kølige terroir og Albariño-druens klassiske karakter giver en vin, der er oplagt til især fisk, skaldyr, stenbiderrogn samt paella og grøntsagsdominerede retter - gerne med noget blanchering og stegning bag. Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader og ikke mindst at nyde den inden for 5-6 år fra høst.

249,-195 kr

Andre kiggede også på

Attis, Albariño Lías Finas 2022 (v/6stk)

Attis laver mange vine, men kun én vin hedder ret og slet Attis, nemlig denne varietale Albariño-vin fra 50 år gamle vinstokke ved byen Meaño i Val do Salnés, Galicien. Jorden under de små parceller består af granit samt lidt sand og ler, og sammen med kølige og fugtige luft fra Atlanterhavet blot 5 km væk opstår perfekte forhold for dyrkning af Albariño-druen.VinificeringEfter høst er druerne nøje sorteret, presset og så gæret ved det naturlige gær. Efterfølgende har vinen lagret 6 måneder i både ståltanke og store egetræsfoudres med jævnlig omrøring af de fine gærrester (lías finas), der ligesom vi kender det fra Bourgogne videregiver fyldighed, kompleksitet og også let cremede associationer til vinens smag.Aroma og smagI glasset har Attis således et flot klart skær med citrusgule nuancer. Derfra kommer en rig og intens aroma med friske abrikoser, mango, blomstrende frugttræer, citronskal og sågar grapefrugt toppet med lidt surdej. Smagen er saftig med mineralske salte og desuden en fornem frugtsyre, der giver en flot rank- og smidighed til den mediumfyldige og i visse facetter kraftigt byggede krop. Endelig er eftersmagen lang, frugtbåren og dejligt saftig.ServeringsforslagDet kølige terroir og Albariño-druens klassiske karakter giver en vin, der er oplagt til især fisk, skaldyr, stenbiderrogn samt paella og grøntsagsdominerede retter - gerne med noget blanchering og stegning bag.Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader og ikke mindst at nyde den inden for 5-6 år fra høst.

Attis, Albariño de la Mar el Mero 2022 (v/6stk)

Albariño oplever stor interesse i disse år. Det er der en god grund til: Denne tropisk saftige og friske hvidvin gør sig nemlig perfekt til alt godt fra havet, hvadenten vi taler om stenbiderrogn i det spæde forår eller skaldyrsfrokosten i det danske sommerland!Rías Baixas ligger oven på Portugal i 'det grønne Spanien', hvor Atlanterhavets indflydelse giver et grønt og frodigt landskab langs de galiciske fjorde (rías). Generelt giver det også meget mildere og køligere somre, end hvad vi danskere ellers forbinder med Spanien, og området egner sig derfor perfekt til at lave sprød og venligtsindet hvidvin som denne!I næsen charmerer Mar el Mero med gule tropisk frugter, der kombineres med friske indslag af citron og hvide forårsblomster. Smagen er rund og elegant med en forfriskende frugtsyre samt salte afsluttende referencer til det store ocean få kilometer væk. Serveringsforslag Prøv denne flotte og frejdig vin til fisk og skaldyr, f.eks sommerens pil-selv-rejer og rødspætter samt til hvidvinsdampede muslinger eller til en klassisk dansk smørrebrødsfrokost. Servér den direkte fra køleskabet og fornem, hvordan den åbner sig, jo mere luft og varme den får.

Viñas de Purulio, Purulio Blanco con macerctión 2021 (v/6stk)

En frisk hvidvin hvor skinkontakten kombineret med de 6 måneder i fadene skaber et subtilt udtryk. Diset og orange at se til, parfumeret og krydret at dufte til, robust og helt tør i munden og med flere ristede noter end forventet, når nu fadenes alder skulle være uden betydning. En dejlig vin at fordybe sig i og med velplejede tanniner side om side med frugtsyren. Ganske unik og i et udtryk som forstærkes når der kommer mad på bordet.

Attis, NANA Albariño Viñas Vellas 2020 (v/6stk)

Du troede (måske), du kendte alt til vin på Albariño, men så kom du ind på denne side, og så ændrede alt sig. Velkommen, med andre ord, til denne fadlagrede fortolkning over Albariñodruen, der med sin vældige struktur, aromatiske rigdom og respektindgydende væsen lægger et nyt kapitel til fortællingen om hvidvin fra Spaniens grønne nordvest!VinificeringNana er i første omgang resultatet af en nådesløs selektering af druer fra Attis' bedste Albariño-parceller, hvor de gamle vinstokke indtager områdets traditionelle, højttrænede pergola-form for at invitere mest mulig luft ind under klaserne i håb om at holde dem tørre og sunde i regnfulde stunder.I vinhuset gæres og lagres vinen i franske barriques med seks måneders bærmkontakt (kontakt med gærresterne). Sammen med indflydelsen fra egetræet opnår vinen ad denne vej endnu mere fylde, struktur og kompleksitet, end hvad der fra naturens side følger af de fuldmodne druer.Aroma og smagI glasset lægger Nana - med sin smukt gyldne og markante farve - op til et mægtigt møde, der imødekommes af modne abrikoser, mango, pærer, syltet appelsinskal, blomsterhonning, ristet surdejsbrød, fyrnåle og krydderier, bare for at nævne det mest oplagte. På tungen - ja over hele ganen - er vinen ligeledes frugtfuld og kompleks med en olieret og fyldig krop men også let bitre anstrejf, der i ledtog med den høje syre yder kærkomment modspil og virilitet.ServeringsforslagNana er også i dén grad en madvin - perfek til stegte eller grillede fisk- og skaldyrsgryderetter samt til lyst kød og cremede oste. Eller måske til en omgang smagrig paella eller risotto!Vi anbefaler ikke at servere den for kold, da det kan medføre, at ikke alle nuancerne kommer med. Omvendt skal den heller ikke være for varm, men mellem 10-12 grader er den helt perfekt.