Santa Barbara Winery, Late Harvest Riesling 2013

Santa Barbara Winery Late Harvest Riesling kommer fra familien Lafond’s egen ejendom i Santa Rita Hills, som har navnet Lafond Vineyard. Dette er et af ganske få steder i Santa Rita Hills, hvor der dyrkes Riesling. Et ganske lille hjørne af denne vinmarker får, i udvalgte årgange, tid til at udvikle botrytis (ædelråd), som giver mulighed for at producere denne skønne Late Harvest Riesling. Høsten er først foretaget i december 2013, langt senere end ejendommens øvrige Riesling. Vinen produceres på helt gammeldags vis, hvor druerne fodtrampes (dog med gummistøvler på) for at udvinde væsken af de delvist indtørrede druer. Herefter får mosten lov til at stå med drueskallerne i to dage, hvorefter gæringen er stoppet ved hælp af nedkøling. Dette giver vinen sin høje restsukker. Santa Barbara Late Harvest Riesling har en dyb gylden farve. Duften er intens, med fremtrædende nuancer af søde, lyse rosiner, bagt æbletærte og pærelikør. Smagen er, på en og samme tid, rund og overvældende med nuancer af moden fersken, honning og søde, lyse rosiner. En perfekt ledsager til et væld af desserter, men også til blå oste.

249,95 kr

Andre kiggede også på

Chateau Ste Michelle, Ethos Late Harvest White Riesling 2016, halvflaske

Washington State– et af verdens bedste vinområderWashington States Columbia Valley regnes blandt de fineste vinområder i verden. De første kommercielle tilplantninger blev pioneret i 60’erne af det, der i dag er Chateau Ste. Michelle og Columbia Crest Winery, og kraftigt ansporet af USA store ønolog, den nu afdøde Andre Tchelistcheff. The Cascade Mountains skærmer området totalt af for fugtige vestenvinde. Den mægtige Columbia River sikrer rigelige forsyninger af vand. Et langt, lunt efterår, med mere end to timers ekstra sollys pr. dag sammenlignet med Californien, og store spring mellem dag og natte temperaturer sikrer druerne den langsomme og stabile modning, der giver de fineste aromaer og de bedst balancerede vine. Verdensklasse med andre ord!Chateau Ste. MichelleGrundlagt i 1934 er Château Ste. Michelle det ældste vineri i Washington State. På Château Ste. Michelle kombineres den klassiske tradition med New World innovation, og især husets Chardonnay, Merlot og Cabernet vine nyder international anerkendelse. Reelt råder Château Ste. Michelles chef vinmager Bob Bertheau over to separate vinerier: Et, hvor de røde Ste. Michelle vine fremstilles, ledet af Winemaker Raymon Mckee, og et separat vineri optimeret til hvidvins fremstilling, hvor Winemaker Wendy Stuckey huserer. Projekter med Toscana’s store Antinori familie (superprestigevinen Col Solare) og Mosels Dr. Loosen (superprestige Riesling- vinen Eroica) understreger yderligere Chateau Ste. Michelle’s ledende position.Ethos Reserve serienOversat betyder Ethos noget i retning af ”værdisæt”. For Chateau Ste. Michelle’s chef-vinmager, Bob Bertheau, præsenterer Ethos Reserve vinene, der alene produceres i produceres i top-årgange og altid i stærkt begrænset mængde, alle de værdier, der gør vinene fra Washington State så unikke. Den intense og modne frugt parret med strukturen og kompleksiteten fra de klassiske Europæiske vine. Summen af det giver vine med kraft og saft, blidt omkranset af elegance.Ethos Late Harvest RieslingEn rig, næsten dekadent vin fremstillet af Riesling druer angrebet af den ædle-råddenskab, botrytis cinera. Aromaerne er super intense og giver mindelser om orangeskal og honning. Smagen er ultra koncentret og den markante og ædle sødme balanceres til perfektion af en klingende frisk og krystalklar syre, der gør, at du straks længes efter endnu en mundfuld.

Santa Barbara Winery, Late Harvest Riesling 2013

Santa Barbara Winery Late Harvest Riesling kommer fra familien Lafond’s egen ejendom i Santa Rita Hills, som har navnet Lafond Vineyard. Dette er et af ganske få steder i Santa Rita Hills, hvor der dyrkes Riesling. Et ganske lille hjørne af denne vinmarker får, i udvalgte årgange, tid til at udvikle botrytis (ædelråd), som giver mulighed for at producere denne skønne Late Harvest Riesling.Høsten er først foretaget i december 2013, langt senere end ejendommens øvrige Riesling. Vinen produceres på helt gammeldags vis, hvor druerne fodtrampes (dog med gummistøvler på) for at udvinde væsken af de delvist indtørrede druer. Herefter får mosten lov til at stå med drueskallerne i to dage, hvorefter gæringen er stoppet ved hælp af nedkøling. Dette giver vinen sin høje restsukker.Santa Barbara Late Harvest Riesling har en dyb gylden farve. Duften er intens, med fremtrædende nuancer af søde, lyse rosiner, bagt æbletærte og pærelikør. Smagen er, på en og samme tid, rund og overvældende med nuancer af moden fersken, honning og søde, lyse rosiner. En perfekt ledsager til et væld af desserter, men også til blå oste.

Carpinus, Furmint Tokaji Late harvest 2017

En sød dessertvin fra et af verdens klassiske områder. Vinen fremstår med en herlig frisk duft, hvor moden abrikos, appelsinskal og hvide blomster star I god balance. Smagen har sødme, der balanceres a fen god syre. God fedme og en herlig længde på eftersmagen.