Mas Amiel, Maury Millésime 85

Som noget helt særligt får denne type vin lov at modne i glasballoner udendørs et helt år inden de kommer på fade. Den unge vin får altså lov at begynde sin udvikling under påvirkning af Sydfrankrigs varme somre og blæsende vintre inden den langsomme modning i store træfade fremdrager den komplekse, intense duft og smag af tørret frugt, nødder og karamel, sammen med chokolade og krydderier. Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til krydderkage med karamelcreme.

639 kr

Andre kiggede også på

Mas Amiel, Maury Millésime 85

Som noget helt særligt får denne type vin lov at modne i glasballoner udendørs et helt år inden de kommer på fade. Den unge vin får altså lov at begynde sin udvikling under påvirkning af Sydfrankrigs varme somre og blæsende vintre inden den langsomme modning i store træfade fremdrager den komplekse, intense duft og smag af tørret frugt, nødder og karamel, sammen med chokolade og krydderier. Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til krydderkage med karamelcreme.

Mas Amiel, Muscat de Rivesaltes 2017

Teknikken er den samme som Portvin, men franske Rivesaltes er alligevel noget helt for sig selv. De aromatiske og kraftige Muscatdruer får tilsat vinsprit under gæringen, og resultatet er en cremet, sød og intens dessertvin med markant sødme og alkohol, som dog aldrig bliver gennemtrængende. Citrus, bergamotte, grønne urter og tropisk frugt fylder næsen og den flotte sødme er i god balance. Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til abrikostærte eller ferskenmousse.

Mas Amiel, Maury 20 Ans D'âge

Mas Amiels Maury gennemgår helt særlig behandling for at opnå sin særlige og flotte karakter. Most og saft lagrer 30 dage sammen med efter tilsætning af vinsprit for at trække så meget aroma ud som muligt - herefter lagrer vinen i et år på glasfade udendørs efterfulgt af 19 år på store træfade. Og resultatet er enestående. Lag på lag af kaffe, chokolade, krydderier og tørret frugt møder en i glasset, som følges af både lakrids og noget nær friskhed i afslutningen. Det er store vinoplevelser som er perfekt til chokolade- og ostedesserter.