Ca d'Gal, Moscato d'Asti Lumine 2021

Ca d’ Gal Moscato d'Asti Lumine-vin er laves fra husets egne marker, på vinstokke mellem 20 og 35 år gamle. I vinen finder man aromaer af akacia, der ledsager duft af salvie, rosmarin og moskus, den frugtagtighed, der er perfekt i ganen med en sidste tone af grønt æble, fersken og abrikos. Med livlige bobler, der aldrig er aggressive, har den en perfekt balance mellem sødme og friskhed. Moscato ledsager de klassiske desserter lavet med hasselnødder, frugtterter og fløde, men er også perfekt til at tilføje en dejlige bobler til en skål med blandede bær eller en frugtsalat.

149 kr

Andre kiggede også på

Ca d'Gal, Moscato d'Asti Lumine 2021

Ca d’ Gal Moscato d'Asti Lumine-vin er laves fra husets egne marker, på vinstokke mellem 20 og 35 år gamle.I vinen finder man aromaer af akacia, der ledsager duft af salvie, rosmarin og moskus, den frugtagtighed, der er perfekt i ganen med en sidste tone af grønt æble, fersken og abrikos.Med livlige bobler, der aldrig er aggressive, har den en perfekt balance mellem sødme og friskhed.Moscato ledsager de klassiske desserter lavet med hasselnødder, frugtterter og fløde, men er også perfekt til at tilføje en dejlige bobler til en skål med blandede bær eller en frugtsalat.

Ca d'Gal, Moscato d'Asti Sant'Ilario 2018

De to grunde, der producerer Moscato d'Asti San'Ilario, vender mod sydøst, og alle vinmarker nyder en jævn modning og producerer gyldne og afbalancerede drueklynger. Høsten foregår i det optimale øjeblik for at udfylde det maksimale potentiale og egenskaberne for vinen.Jorden er lys, næsten hvid, med en høj procentdel kalksten, hvilket er ideelt til at give druerne struktur og krop. Temperaturen og klimaet er koldt om vinteren med regnfulde efterår, der skifter med varme somre, som er ret tørre og giver denne moscato en vidunderlig friskhed og mineralitet.Moscato d'Asti Sant'Ilario er dyb gul med grønlige og gyldne nuancer. Næsen er stor, kompleks og elegant med frugtagtige noter af fersken og abrikos, akacia og salvie. I munden åbner den sødt, men er aldrig tung, opretholdt af god syre (på grund af den store balance, der skyldes den perfekte modenhed af druerne), tilstedeværelsen af kulstof er cremet og ikke påtrængende med god og vedvarende friskhed. Denne vin har en meget lang finish, intens uden at være klodset. Finishen har nuancer af en interessant kompleksitet.Alt det ovenstående gør Moscato d’Asti Sant’Ilario eftertragtet og i stand til at komplimentere mange måltider, selv med usædvanlige madkombinationer. Den er dog særlig velegnet til sødere desserter med is og frugt.

Albino Rocca, Moscato d'Asti 2022

Denne Moscato dAsti kommer fra San Rocco Seno d’Elvio, en af de 4 kommuner i Barbaresco, der nu hører under Alba kommune. Vintypen er enestående for Italien og for Piemonte. Det er en alkoholsvag, sød og perlende dessertvin på max. 5.5%, der virker både livlig og frisk i munden, og som har en helt unik druekarakter. Netop denne typiske duftnote af knuste druer viser en tæt kontakt til grundmaterialet, og man kan således opleve druens relativt uforvanskede udtryk i vinen. Den fremstilles fra gamle planter, der er 30-56 år gamle, og dette, sammen med nøje beskæring, intensiverer vinens udtryk.Kvaliteten er pålideligt høj og vinen er et oplagt valg til lettere desserter, til sommerlige desserter, hvor der ønskes noget forfriskende, eller for den sags skyld kransekagen Nytårsaften.

Elio Perrone, Moscato d'Asti Sourgal 2021

Det smukkeste udtryk af denne vintype, som vi er stødt på. Så elegant og sprængfyldt med energi. Noterne er som en blomsterbutik med friske tropiske frugter presset ud over. Smagen er let og frisk med forfriskende syre, der skaber liv i hele kroppen. Nyd denne til enhver dessert med frugt og is.