Korrell Paradies Riesling Auslese 2017

Fantastisk finesse og elegance, fængslende koncentreret frugt. Håndplukkede senmodne druer giver dejlig sød dessertvin. Korrell er en veldrevent tysk familie vingård i Nahe vinregion 40 km sydøst for Mosel. Der produceres en flot række af kvalitetsvine

Madrigale Primitivo di Manduria 2018

Rubinrød farve med granatrøde nuancer. Intens og kompleks duft af modne hindbær og brombær samt blommemarmelade: Klar, krydret, vanilje aroma og med balsamico noter i slutningen. Blød og behagelig smag med en del tanniner. Meget velegnet til dessert og mo

Frederiksdal Sur Lie

Den perfekte vin til mørk chokolade, marinerede bær, kager - og ikke mindst risalamande. 'Sur Lie' består af 100% Stevnsbær fra godsets plantager - primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. Bærrene har vildgæret i 2-4 dage og færdiggæret på ståltank

Skærsøgaard Dons Æbluxxx

Vilde skovfogedæbler trukket i spiritus og fadlagret i 3 år. Tilsat udtræk af Ingefær og vanilje. Velegnet som aperitif eller som en dessert i sig selv - lang eftersmag. God balance mellem ingefærens styrke og likørens sødme. Vinens specifikationer

Dr. Hermann Erdener Prälat, Riesling Auslese

'Flydende' honning med toner af melon, honning og så lidt mere honning. Enorm koncentration og syre samt præg af botrytis og liv i kælderen til generationer. Vinens specifikationer Årgang: 2010 Område: Mosel, Tyskland Vintype: Dessertvin Drue: Riesli

Frederiksdal Kirsebærvin 2018

Intens Kirsebær. Den mest frugtige af Frederiksdals vine, hvor Stevnskirsebærrene virkelig kan smages. Ligesom en vintage-portvin har vinen ikke set dagens lys. For at få maksimal frugt har kirsebærrene vildgæret i 2-4 dage straks efter høsten. Herefter h

Pallini Limoncello

Naturlig likør, der er fremstillet af Pallini-familien i Italien siden 1875. Den er produceret på de meget værdsatte Sfusato-citroner, der vokser ved Amalfikysten. De håndplukkede citroner giver friskhed og behagelig smag. Autentisk smag af Italien! Vi

Yarden Heightswine 2017

Denne vin kommer fra Golan Heights Winery, der blev grundlagt i 1983 og er beliggende i den lille by Katzrin, højt oppe i Golan højderne. Ved at kombinere gamle traditioner og ny teknik har man haft stor succes med at producere de fineste medalje-vindende

Skærsøgaard Dons Sweet Ice 2014

Dejlig dessertvin presset på frosne druer og med restsødme 70 g/l. Skærsøgaard Vin er den første danske autoriserede vingård, og er beliggende i Dons ved Kolding. Vingården ejes af Sven Moesgaard, der er vinbonde og vinmager. Der dyrkes godt 21.500 vinst

Quinta do Portal Vintage 2003+ Special Release

Årgang 2003 - TOPÅRGANG Vinteren i 02/03 var utrolig våd, med næsten dobbelt så meget regn som normalt. Perfekte vækstbetingelser kom i slutningen af maj, med med hæje temperaturer og hæj pollenkoncentration. De første 15 dage af august i 2003, blev væks

Moscato d`Asti, Volo di Farfalle 2018

Vinen står med en klar, strågul farve og osende, feminine aromaer af hvide blomster, citrus, gule æbler, fersken og et salvie-snert. I munden ruller frugten let og samtidig givende over tungen med en forfinet sødme, der understøttes af den sprøde syrebala

Skærsøgaard Dons Æbleau Hedvin 2012 Øko

Af danske æbler fremstilles Skærsøgaards kendte æblehedvin Æbleau, som er båret af både æblets syre, æblets sødme og kærnehusets nøddesmag. Alt konserveret i 17 % alkohol fra fadlagret calva, og efterfølgende fadmodnet. Æbleau er ikke tilsat sulfit og har

Riesling, Auslese Piesporter Goldtröpfchen, ½ liter 2017

Roschs Goldtröpfchen Auslese er her i den frugt-givende årgang 2017 en dyb og fedmefyldt Riesling med både fokus og præcision. Vinen fremstår lys, strågul i farven med intense aromaer af citrus, honningmelon, hvid fersken, hyldeblomst og minera

Rasteau, Vin Doux Naturel, ½ fl. 2016

Domaine La Collieres Vin Doux Naturel står med en mørk-rød farve og intense aromaer af modne hindbær, brombær, solbær, chocokolade og varme krydderier. I munden viser den fyldig og sødmefyldt frugt med diskrete fadtoner og en lang, afbalanceret

Ad Nonam Passito 2015 IGT Veneto Oreintale

Francesco Scanavino Moscato d'Asti 2018

Dette er det perfekte match til enhver dessert. Det er en sød, aromatisk, delikat og frugtagtig vin og med begrænset alkohol. Produceret på udvalgte druer dyrket på de solbeklædte bakker omkring den lille by Canelli i Piemonte. Vinens specifikationer År

Volpaia Vin Santo ½ fl. 2015

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Populære dessertvin

Pillitteri Select Late Harvest Riesling 2012

Pillitteris Late Harvest vine laves på mosten fra 2. og 3. pres af Icewine druer. Den resulterende vin er stadig sød men mindre end en Icewine.

Frederiksdal Likør

En ny Dansk likør fra Frederiksdal med mere smag baseret på egne Stevnskirsebær. Meget velegnet drinks, Kir Royal og Cocktail. Også meget god til is, risalamande eller kager.

Blandy's 10 years Malmsey Madeira

Blandy's Malmsey 10 Years Old er en sødmefuld madeira lavet på druen Malmsey, som også kaldes Malvasia. Blandy's arbejder med 26 forskellige Malmsey-dyrkere, primært på den nordlige del af øen.

Klein Constantia Vin de Constance 2015

Klein Constantia blev grundlagt i 1685 af Simon Van Der Stel, den første hollandske guvernør i Cape Town.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.