Dr. Hermann Erdener Prälat, Riesling Auslese

'Flydende' honning med toner af melon, honning og så lidt mere honning. Enorm koncentration og syre samt præg af botrytis og liv i kælderen til generationer. Vinens specifikationer Årgang: 2010 Område: Mosel, Tyskland Vintype: Dessertvin Drue: Riesli

C. da Silva Dalva Ruby Port

Dalva Ruby Portvin Dalva er gået fra "good to great" gennem de sidste par år. Noget tyder på at det bare fortsætter. Samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre super

Riesling Beerenauslese, Kiedrich Gräfenberg, ½ fl. 2006

Vinen har et restsukkerindhold på 228 g/l. Syreindholdet ligger ret højt 11,4g/l, medens alkoholprocenten til gengæld er så lav som 7.5%. Det er en Riesling, når den er bedst med et vidunderligt match mellem syre og det naturlige restsukker. Det helt

Coteaux du Layon Rochefort 2018

Cold Hand Winery Malus X Feminam

Feminam er blevet til af sorterne Ingrid Marie, Elstar og jonagold, disse er blevet presset da de var allermest modne. Den friskpressede most blev derefter dybfrosset i et fryserum. Ved optøningen indeholdt den tykke, sukkerholdige most mere end 3 gange s

Muscat de Beaumes de Venise Reserve 2017

Woodstock Old Fortified 375 ml

WOODSTOCK OLD FORTIFIED TAWNY STYLE 375ML Den fermenterende saft af moden Grenache og Shiraz drænes fra deres skind, når ca. halvdelen af de naturlige sukkerarter har fermenteret, det skaber ca. 8% alkohol. Rent druesukker tilsættes derefter ("Fortifi

Moscato d`Asti, Volo di Farfalle 2018

Vinen står med en klar, strågul farve og osende, feminine aromaer af hvide blomster, citrus, gule æbler, fersken og et salvie-snert. I munden ruller frugten let og samtidig givende over tungen med en forfinet sødme, der understøttes af den sprøde syrebala

Madrigale Primitivo di Manduria 2018

Rubinrød farve med granatrøde nuancer. Intens og kompleks duft af modne hindbær og brombær samt blommemarmelade: Klar, krydret, vanilje aroma og med balsamico noter i slutningen. Blød og behagelig smag med en del tanniner. Meget velegnet til dessert og mo

Skærsøgaard Dons Sweet Blue 2016

Fremstillet af overmodne druer hvor hovedparten har ædelråd - restsødme 100 g/l. Let og elegant smag og lang aromatisk eftersmag. Det er forår på flaske. Nyd vinen til en let dessert eller kage - fx med nougat eller syltede frugter. Vinens specifik

Quinta do Portal Late Bottled Vintage 2004

LATE BOTTLED VINTAGE PORTVIN Drik den nu eller vent Denne LBV portvin er drikkeklar nu, om det er til ostebordet, desserten eller blot til ren nydelse. Allerede når portvinen kommer i glasset fornemmer man duften fra den, en sødmefuld men stadigvæk

Riesling, Auslese Piesporter Goldtröpfchen, ½ liter 2017

Roschs Goldtröpfchen Auslese er her i den frugt-givende årgang 2017 en dyb og fedmefyldt Riesling med både fokus og præcision. Vinen fremstår lys, strågul i farven med intense aromaer af citrus, honningmelon, hvid fersken, hyldeblomst og minera

Vendanges tardives Gewurztraminer

Skærsøgaard Dons Æbleau Hedvin 2012 Øko

Af danske æbler fremstilles Skærsøgaards kendte æblehedvin Æbleau, som er båret af både æblets syre, æblets sødme og kærnehusets nøddesmag. Alt konserveret i 17 % alkohol fra fadlagret calva, og efterfølgende fadmodnet. Æbleau er ikke tilsat sulfit og har

1623 RECIOTO Della Valpolicella DOCG 2016

Villa Puccini Santo Vino Liquoroso

Produceret af 70% Trebbiano og 30% Malvasia druer, der er dyrket i Toscana området i Italien. Vinen har været lagret på små egetræsfade, hvilket har givet en vin med flot gul-orange farve, intens og karakteristisk duft samt en fyldig, let karamelagtig sma

Château Coutet, 1. Cru Barsac-Sauternes, ½ fl. 2016

97 point | Jeb Dunnuck: "One of the top sweet wines in this report is the 2016 Château Coutet, which has the vintage?s plush, opulent style as well as thrilling purity and good acids. Pineapple, white flowers, sugared peach, and honeyed notes all eme

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Populære dessertvin

Pillitteri Select Late Harvest Riesling 2012

Pillitteris Late Harvest vine laves på mosten fra 2. og 3. pres af Icewine druer. Den resulterende vin er stadig sød men mindre end en Icewine.

Frederiksdal Likør

En ny Dansk likør fra Frederiksdal med mere smag baseret på egne Stevnskirsebær. Meget velegnet drinks, Kir Royal og Cocktail. Også meget god til is, risalamande eller kager.

Blandy's 10 years Malmsey Madeira

Blandy's Malmsey 10 Years Old er en sødmefuld madeira lavet på druen Malmsey, som også kaldes Malvasia. Blandy's arbejder med 26 forskellige Malmsey-dyrkere, primært på den nordlige del af øen.

Klein Constantia Vin de Constance 2015

Klein Constantia blev grundlagt i 1685 af Simon Van Der Stel, den første hollandske guvernør i Cape Town.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.