Monmarthe Millésimé 2012 Brut Champagne Premier Cru

2012 var et af de bedste år i Champagne i nyere tid. Decanter Magazine har klassificeret det som et 5/5 år. Fra Monmarthes marker i Les Carelles, Saint Marc. Smag af ristet brød og moden frugt. Lang eftersmag.

345 kr

Andre kiggede også på

Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier Premier Cru

Vilmart Grand Cellier Premier Cru afsløre med det samme dragende nuancer af hvide blomster, citrus, frisk smør og fløde. Efter lidt tid i glasset afsløre vinen endnu et lag med krydrede undertoner af ingefær og citrongræs. Friskhed, elegance og finesse er nøgleordene, ikke kun hos Grand Cellier, men alle Vilmarts vine. Vinen fremstår cremet, aromatisk og enormt vedholdende. Drik nu eller gem i 5-8 år.

Champagne Bonnaire, Terroirs, Brut Blanc de Blancs, Grand Cru Cramant

Vinen er frisk med smuk mineralsk kompleksitet, harmonisk med dejlig bred frugt, sødme, syre og noter af brød. Vinen har en lille kalket hilsen fra jordbunden og et let salt strejf i eftersmagen. Prøv den til delikate retter uden pågående krydderi, stærke syrer eller eddike.Vinen er blevet tildelt 90 point af Robert Parker, og 93 point af Ekstrabladet.

Champagne Locret-Lachaud, Champagne de l'Abbatiale Brut 1. Cru (v/6stk)

Smukt tæt skum og fine små vedvarende perler. Trods de 48 måneder i flasken stadig dejligt til den let blomstrende frugtige side med både æbler og fin moden citrus og derpå en rund mundfølelse, god smagsdybde og sirlige toastede aromaer som fuldender oplevelsen af solidt håndværk fra Charlotte Locret. Der er tal eom gæring i en blanding af fade, beton og rustfrit stål uden fremmede gærstammer og med fuld malolaktisk forgæring inden vinene fra årets høst blandes med op til 25% fra de 2 foregående år til den endelige cuvée. Herefter følger den fornyede gæring i flaskerne og modningen i 48 måneder sammen med gærresterne frem mod degorgement og en dosage på 8-9 gram pr. liter.

G. Dore Blanc de Blanc Vielles vignes Champagne Premier Cru

En stilsikker Blanc de Blanc Champagne fra gamle vinstokke. Doré er gået efter en vin der tydeligt afspejler vinen terroir. Nå vinen er manuelt med hænderne er den nænsomt presset inden gæring. Vinen har derefter lagret 3 måneder på egefade inden den har