Champagne Philipponnat, Champagne Blanc de Noirs extra Brut 2016 (v/6stk)

En let gylden Champagne, som skænkes med fine cremede bobler. Derpå et meget autentisk udtryk for Pinot Noir med noter af æbler og hvide blomster; en intens, kompleks næse. Festen fortsætter i munden hvor frugten vinøsiteten spiller fint op til den fine fylde og karakteristiske mineralitet.

745,-633,25 kr

Andre kiggede også på

Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Tradition Brut (v/6stk)

Dette er den glimrende all round Champagne fra Diebolt-Vallois, der er en lille efterhånden ikonisk familieejet récoltant manipulant, som holder til på rue Neuve i landsbyen Cremant, der på grund af de omkringliggende prestigefyldte vinmarker bliver kaldt Chardonnay-druernes højborg i Champagne.Sammen med roséen er dette den eneste cuvée fra Diebolt, hvor der sniger andre druer end Chardonnay ind i drueblandingen. Nærmere bestemt 30-40% Pinot Noir og nogle gange også helt op til 30% Pinot Meunier alt afhænig af hvilken årgang, der udgår rygraden i den aktuelle cuvée. Og da dette er en Champagne hvori man gerne vil accentuere friskheden er der tale om behersket anvendelse af den såkaldte vin de reserve og blot 24 måneders modning inden flaskerne degorgeres og lige justeres med en dosage på 6-8g inden Champagneproppen skyde på plads.Briochebrød, nødder, gule æbler og skovjordbær i næsen, og i munden fortsætter aromaerne fra lagringen med gærresterne med ristet brød, rugbræd, fløde, æblekompot og citrus. Meget fine bobler, god struktur i et klassisk udtryk.

Sounit, Caprice Blanc de Blancs Brut (v/6stk)

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle. Betegnelsen Blanc de Blancs betyder, at man kun benytter hvidvine, som er lavet på hvide druer.Efter endt flaskelagring drejes flaskerne maskinelt i såkaldte gyro-kasser” (remuage), en teknik som i dag er ret almindeligt i f.eks. Champagne. Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør (5-7 g. sukker/liter for brut-kvaliteten) samt påsætning af champagneprop. Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagne-huse, og kvaliteten er således også præget af denne omhu, som følger hver flaske fra start til slut.Når en mousserende vin får en så fornem behandling under vinificeringen som denne Caprice, er det ikke så underligt, at forskellen er til at smage.Caprice Blanc de Blancs fra Albert Sounit har et let, gyldent skær og meget flotte og fine bobler. I smagen byder den på en god blødhed og nuancer af fersken og abrikos.Brug den som velkomstdrink til festlige lejligheder eller til et lille glas på terrassen.

Domaine Bott Geyl, Crémant d'Alsace Extra Brut Bio (v/6stk) - Crémant

Det er efterhånden nogle år siden Jean-Christophe Bott overraskede os med sin nye mousserende vin, og fra at være et vellykket eksperiment er dette nu en vin, som Jean-Christophe er meget stolt over.Druerne kommer fra en lille flok at druedyrkere som alle har omlagt til økologiske dyrkningsprincipper, eller er i færd med det. Halvdelen af druerne er Pinot Blanc og den anden halvdel er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Chardonnay og Pinot Noir. De vinificeres hver for sig og sammenstikkes bagefter til den endelige vin, som fyldes på flasker med lidt sukker og lidt gær som Jean-Christophe selv har opformeret. Herefter får flaskerne fred og ro til at udvikle de fine bobler i mindst 24 måneder, hvilket er mere en dobbelt så lang tid som mindstekravet til en Crémant d'Alsace. Herefter degorgeres vinen og justeres til Extra Brut med bare 3-5g sukker.Resultatet er en vidunderlig mousserende vin med meget fine og vedvarende bobler. Den er ganske fyldig, mildt blomstrende og først og fremmest gnistrende ren.

Sounit, Caprice Blanc de Blancs demi-sec (v/6stk)

Når en mousserende vin får en så fornem behandling under vinificeringen som denne Caprice, er det ikke så underligt, at forskellen er til at smage. Caprice Blanc de Blancs fra Albert Sounit har et let, gyldent skær og meget flotte og fine bobler. I smagen byder den på en god blødhed og nuancer af fersken og abrikos. Brug den som velkomstdrink, til festlige lejligheder, til frugtige desserter eller til et lille glas på terrassen.