Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Tradition Brut (v/6stk)

Dette er den glimrende all round Champagne fra Diebolt-Vallois, der er en lille efterhånden ikonisk familieejet récoltant manipulant, som holder til på rue Neuve i landsbyen Cremant, der på grund af de omkringliggende prestigefyldte vinmarker bliver kaldt Chardonnay-druernes højborg i Champagne. Sammen med roséen er dette den eneste cuvée fra Diebolt, hvor der sniger andre druer end Chardonnay ind i drueblandingen. Nærmere bestemt 30-40% Pinot Noir og nogle gange også helt op til 30% Pinot Meunier alt afhænig af hvilken årgang, der udgår rygraden i den aktuelle cuvée. Og da dette er en Champagne hvori man gerne vil accentuere friskheden er der tale om behersket anvendelse af den såkaldte vin de reserve og blot 24 måneders modning inden flaskerne degorgeres og lige justeres med en dosage på 6-8g inden Champagneproppen skyde på plads. Briochebrød, nødder, gule æbler og skovjordbær i næsen, og i munden fortsætter aromaerne fra lagringen med gærresterne med ristet brød, rugbræd, fløde, æblekompot og citrus. Meget fine bobler, god struktur i et klassisk udtryk.

375,-318,75 kr

Andre kiggede også på

Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Tradition Brut (v/6stk)

Dette er den glimrende all round Champagne fra Diebolt-Vallois, der er en lille efterhånden ikonisk familieejet récoltant manipulant, som holder til på rue Neuve i landsbyen Cremant, der på grund af de omkringliggende prestigefyldte vinmarker bliver kaldt Chardonnay-druernes højborg i Champagne.Sammen med roséen er dette den eneste cuvée fra Diebolt, hvor der sniger andre druer end Chardonnay ind i drueblandingen. Nærmere bestemt 30-40% Pinot Noir og nogle gange også helt op til 30% Pinot Meunier alt afhænig af hvilken årgang, der udgår rygraden i den aktuelle cuvée. Og da dette er en Champagne hvori man gerne vil accentuere friskheden er der tale om behersket anvendelse af den såkaldte vin de reserve og blot 24 måneders modning inden flaskerne degorgeres og lige justeres med en dosage på 6-8g inden Champagneproppen skyde på plads.Briochebrød, nødder, gule æbler og skovjordbær i næsen, og i munden fortsætter aromaerne fra lagringen med gærresterne med ristet brød, rugbræd, fløde, æblekompot og citrus. Meget fine bobler, god struktur i et klassisk udtryk.

Jacques Copin, Cuvee Tradition Brut

Champagne kan altså bare noget. Det løfter lige stemningen en ekstra tak, og når det samtidig er så stor en fornøjelse at drikke, som det er tilfældet med Copin Tradition Brut, så er det svært ikke at have en flaske liggende på køl, til at fejre de små sejre i hverdagen. Og med Copin, er det heller ikke prisen, der skal holde dig tilbage. Lavet udelukkende på blå druer med 90% pinot meunier, som giver masser af underspillet dybde sammen med moden frugt og mandel i duft og smag. Fin mousse og en afdæmpet eftersmag. 8 g/l dossage efterlader et tør, men alligevel frugtigt indtryk . Server ved 6-8°C i almindelige Champagneglas. Drik som et flot glas til snacks og skaldyr.

Champagne Locret-Lachaud, Champagne de l'Abbatiale Brut 1. Cru (v/6stk)

Smukt tæt skum og fine små vedvarende perler. Trods de 48 måneder i flasken stadig dejligt til den let blomstrende frugtige side med både æbler og fin moden citrus og derpå en rund mundfølelse, god smagsdybde og sirlige toastede aromaer som fuldender oplevelsen af solidt håndværk fra Charlotte Locret. Der er tal eom gæring i en blanding af fade, beton og rustfrit stål uden fremmede gærstammer og med fuld malolaktisk forgæring inden vinene fra årets høst blandes med op til 25% fra de 2 foregående år til den endelige cuvée. Herefter følger den fornyede gæring i flaskerne og modningen i 48 måneder sammen med gærresterne frem mod degorgement og en dosage på 8-9 gram pr. liter.

Champagne Christian Péligri, Brut Réserve Blanc de Blancs (v/6stk)

Champagne Christian Péligri holder til i Colombey-les-Deux-Églises, den lille søvnig landsby, som stemplede ind i historiebyerne fordi det var her, at general de Gaulle tilbragte sine sidste år. Vi er på Côte des Bar i den sydligste del af Côte des Blancs og her producerer Christian sammen med sin kone Sylvia, datteren Claire og svigersønnen Cyril blandt andet denne fine Brut Reserve, som samtidig også de senere år har været en Blanc-de-Blanc.Altså ren Chardonnay fra en række små parceller på Côte des Bar (den sydlige selvstændige del af Côte des Blancs) som efter alle stilke er fjernet gærer i rustfrit og efter den malolaktiske gæring er veloverstået sammenstikkes med op til 20% af en vin de reserve, som også udelukkende er skabt på Chardonnay. Efter den fornyede gæring modner vinen 24 måneder i flaskerne inden bundfaldet skydes bort og Champagneproppen kommer på plads sammen med en velafstemt dosage på 8-9g.En dejlig frem for alt rent smagende Champagne hvor dosagen ikke skygger for friskheden og hvor den relativt korte flaskemodning betyder, at frugten, den milde charme som Chardonnay bringer med sig og mineraliteten på charmerende vis kommer i centrum. Samtidig også en Champagne som, selvom den er uden årgang, ikke har nogen ambitioner om at smage ens år efter år. Denne er for eksempel domineret af frugt fra 2017-årgangen, og når det til næste år bliver 2018's tur vil profilen forandres en lille smule, hvilket gør det lidt mere spændende at følge vinen år efter år.Fin som aperitif sammen med sprød butterdej med forskellige salte toppings, men også fin sammen med for eksempel en æble eller pæretærte. Det har franskmændene for længst opdaget!