Har du en vinoplevelse, du gerne vil dele med andre?

Det kan være alt lige fra en anbefaling af en vin, til et land man skal opleve for vinens skyld?

Du er meget velkommen til at sende en artikel til info@midear.dk

Den populære Prosecco Blue Millesimato

Er du en af de mange, der har anbefalet Prosecco Blue Millesimato 2019 her på vinkammeret?

Prosecco Blue Millesimato 2019 er et kæmpe hit, blandt de mousserende vin. Du kan se anbefalinger her på vinkammeret på Prosecco Blue Millesimato 2019

En frugtig mousserende vin, bestående af æble, lime, og fersken, skaber altså en yderst frugtig vin, som passer perfekt til det gode vejr. Og så er den samtidig til at betale. Vælger du at bestille 12 flasker, kan de findes til helt ned omkring 72 kr stykket.

En frugtig mousserende vin som denne, er perfekt som et velkomstglas til gæsterne, hvis du holder et arrangement. Udover det, fungerer den utrolig godt til fiskeretter og skaldyr. Den er samtidig yderst populær at nyde, ude på terassen eller i en park, på en varm sommerdag, med en kold Prosecco.

Du kan købe Prosecco Blue Millesimato 2019 her

Læs mere

Anbefaling af tre søde hvidvin

Foråret og hvidvinsæsonen nærmer sig endelig. Før vi ved af det, er det igen tid eftermiddage på terrassen akkompagneret af godt glas hvidvin. Det glæder vi os meget til, for der er ikke meget der slår solskin, godt selskab og et koldt glas sød hvidvin.

Men hvilken hvidvin skal man vælge? Mulighederne er uendelige, men vi har her valgt at fremhæve tre forskellige hvidvine, du med sikkerhed vil synes godt om, hvis du foretrækker den søde smagsnuance.

Barefoot Moscato - en prisvindende klassiker

En klassiker fra Californien i USA med 9% alkohol. En vidunderlig sød hvidvin, hvor en antydning af citrus spiller fornemt sammen med noter af saftig fersken og modne abrikoser.

En alsidig sød hvidvin der falder i alles smag. Passer ikke bare god til sol og terrasse, men er også den perfekte ledsager til frugt, lette desserter og ost.

Barefoot Moscato vandt i 2014 en guldmedalje i kategorien ‘konsistent kvalitet’ - og med god grund.

2017 Chateau Roumieu - fra området for verdens mest celebre dessertvine

En Sauvignon blanc fra Bordeaux med 14% alkohol.

En sød og kraftig hvidvin med aromatisk smag af kandiseret frugt og med en lang behagelig eftersmag. Noter af finger, passionsfrugt, abrikoser og en lidt tone af marcipan.

Passer perfekt til fløde- og cremedesserter, samt til ostebordet.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc - New Zealandsk premium-vin

En Sauvignong blanc fra Marlborough New Zealand med 13% alkohol

En forfriskende og elegant sød hvidvin, med afbalanceret fylde og smag af tropiske frugter og noter af citrus. I glasset har vinen en flot gylden farve, der passer perfekt til den hvidvinens elegante frisk- og sprødhed.

Serveres som aperitif eller til pastaretter, lyst kød eller til ostebordet.

Læs mere

Find den rigtige hvidvin til din menu

Hvidvin findes i mange forskellige smagsnuancer. Ikke bare tør eller sød, men også mange smagsnuancer midtimellem. Hver smagsnuance fremhæver og komplimenterer forskellige typer mad. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i, hvilken type hvidvin og smagsnuance, der passer til den mad og menu du serverer for dig selv, og for dine gæster.

Læs mere

Druesorter og vinfremstilling

Vin er som bekendt lavet af gærede druer. Kort fortalt, bruges forskellige druer til produktionen af forskellige vine såsom rødvin, hvidvin og rosé vin.

Druesorter

Vin laves på enten blå eller grønne druer. De blå druer kaldes dog ofte også for røde druer, da de kan have en rødlig nuance. Derudover findes der over 3000 forskellige druesorter verden over, som kommer fra forskellige lande, områder og distrikter. De blå og grønne druer bruges til forskellige vine. Eksempelvis produceres rødvin af blå druer, hvidvin af grønne druer (dog indeholder hvidvin også afskallede blå druer, hvilket ikke mange er klar over) og champagne af en blanding af de blå Pinot Noir-druer og de grønne Chardonnay-druer. Det vil nok komme som en overraskelse for de fleste, at rosévin ikke er en blanding af røde og grønne druer, som mange fejlagtigt tror. Rosévin består derimod af blå druer uden skaller.

Fremstilling af vin

Uanset om der er tale om fremstilling af en rødvin eller hvidvin, er der mange dele af processen, der er ens. Nedenfor kan du læse om de grundlæggende trin i fremstillingen af rødvin.

 • Fremstillingen af vin starter allerede ved høsten. Forskellige druesorter modnes forskelligt, og der er derfor ikke en entydig opskrift på, hvornår druerne skal høstes.
 • Når de modne druer høstes, fjernes stilkene og de kværnes til en mos bestående af både frugtkød og drueskallen (der giver rødvinen den karakteristiske røde farve).
 • Mosen anbringes i et kar, hvor man kontrollerer massen temperatur, da denne har stor betydning for gæringen.
 • Under gæringsprocessen omdannes sukker fra druerne til alkohol og kuldioxid.
 • Når det ønskede resultat er opnået, afbrydes gæringsprocessen, og man vil på dette tidspunkt i processen si vinen fra skallerne og frugtkødet.
 • Vinen er dog ikke helt færdig endnu. Den anden gæringsproces påbegyndes i en ny tank, hvor al mosen er siet fra, og her vil vinen få den kraftige æblesyre omdannes til en mild mælkesyre, der giver vinen en rund smag.
 • Vinen er nu klar til at komme på flaske!
Læs mere

Guide til vine - en basisguide for begyndere

Denne vinguide for begyndere vil give dig en grundlæggende basisviden om vine, og du vil få svar på mange spørgsmål såsom: hvordan opbevarer og serverer man bedst forskellige vine? og hvilken vin er bedst til maden?

Vintyper

Ja, der findes andet end flot rød- og hvidvin. Faktisk inddeles vin i bordvine og hedvine. Bordvine dækker over rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vine. Bordvinene har det tilfælles, at de består af omkring 14 procent alkohol eller mindre. Hedvine-kategorien betegner vine med en højere alkoholprocent, der typisk ligger mellem 14-20 procent. Klassiske hedvine er eksempelvis portvin eller sherry.

Opbevaring og servering

Når en god flaske vin skal opbevares, er det vigtigt, at den kan stå et stille og mørkt sted under en konstant temperatur på 8-18 grader. Vinen tåler nemlig hverken rystelser eller store og pludselige udsving i temperaturen.

Når en vin skal på bordet, skal man være opmærksom på, at ikke alle vine bør serveres på samme facon. Først og fremmest skal en vin have tid til at ilte. En god tommelfingerregel er derfor, at vinen bør hældes på glas eller i en karaffel cirka 30-60 minutter før serveringen. Bemærk dog, at en hvidvin kun behøver cirka 30 minutters iltning, mens en rødvin har godt af at ilte omkring en time.

Udover iltningen af vinen, er det også vigtigt at være opmærksom på, at hver vin har sin egen perfekte temperatur. Herunder ses et overblik over, hvilken temperatur de forskellige vine bør have ved servering:

 • Rødvin: 16-18 grader
 • Hvidvin: 10-12 grader
 • Rosévin: 8-12 grader
 • Mousserende vin: 6-10 grader
 • Portvin: 14-16 grader
 • Sherry: 8-12 grader

Vin til maden

Når man skal matche vin til mad, så er en god tommelfingerregel, at vinen skal matche maden i både smag og intensitet. Eksempelvis vil en let, sød hvidvin passe bedst til lys fisk. Her nytter det altså ikke noget, at finde den fyldige rødvin frem. Hvis du derimod har en stor bøf på menuen, gør du netop klogt i at servere en kraftig og intens rødvin, der kan matche bøffen stærke smag.

De store vinlande

Der findes mange lande, der er gode til at dyrke vin. I denne guide vil vi gennemgå de to mest kendte vinlande: Italien og Frankrig.

Italien

De italienske vine er meget populære i Danmark, og det er ikke tilfældigt. Italien har flere vindistrikter, der anses for at producere exceptionelle vine. Som de vigtigste kan nævnes Toscana (der er kendt for Brunello vinen), Veneto (der er kendt for Prosecco vine) og Piemonte (der er kendt for Barolo vinen).

Frankrig

Frankrig rangerer også højt på listen over danskernes favorit vinlande. Frankrig anses ofte som det land, vinen oprinder fra, og landets store vinhistorie med mange hundrede års erfaring har gjort dem verdensmestre. De franske vindistrikter har hver deres meget karakteristiske smage. Af de mest populære distrikter kan nævnes Bordeaux, Bourgogne, Rhone og Loire.

Med denne guide burde du være rustet til at afholde spektakulære middage, og imponere dine gæster med dejlig vin og din nye viden.

Læs mere

Ideen bag Vinkammeret

Det kan være svært at vælge hvilken vin der skal bestilles hjem og der findes et væld af hjemmesider der sælger vin fra hele verden. Her hos Vinkammeret har vi valgt at gøre det nemt for dig. Vi har udvalgt de bedste vine, hvad end du er på jagt efter kraftige rødvine eller den mest populære Cabernet Sauvignon – vi har gjort forarbejdet og samarbejder med vinforhandlere i hele Danmark så du kan læne dig tilbage og nemt kan finde din næste favorit eller søge efter nye oplevelser. Vinkammeret dækker alle typer vin; rødvin, hvidvin, rosé, bobler og dessertvin, så du har alle typer vin samlet på ét sted og kan herefter klikke dig videre til forhandleren. Det er langt nemmere og hurtigere end at skulle google hver slags rødvin og tjekke en masse forskellige butikker og hjemmesider ud.

Hvis du er til tør, kraftig vin lavet på mørke bær, så gå efter vores udvalg af den klassiske Pinot Noir, men vi har både Amarone, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i udvalget. Hvis du derimod planlægger en middag med alt godt fra havet, så kan du kigge på vores udvalg af hvidvine. Under sektionen med dessertvine kan du både finde Moscato og likør, så du er dækket ind til en treretters middag med gæster. Ved at scrolle ned til fanen med ”Mest populære” kan du lynhurtigt danne dig et overblik hvilke vine der hyppigst bliver valgt af andre kunder. Du kan også vælge at sortere efter højeste og laveste pris. Hvis du har brug for mere information om f.eks. hvor en rødvin produceres eller går efter vin fra et bestemt land, så kan du klikke på hver enkelt produkt for at læse mere. Vi har også en søgefunktionen hvis du leder efter et bestemt mærke.

Læs mere